Рада звернулася до світу з вимогою посилити тиск на Росію. “Батьківщина”, “Самопоміч” і Опоблок не голосували

 

Верховна Рада закликала міжнародну спільноту засудити агресію Російської Федерації проти України і посилити тиск на Москву. Про це йдеться в ухваленому сьогодні, 18 лютого, зверненні ВР до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій.

За відповідну постанову проголосувало 236 народних депутатів. Але показово, що серед них немає жодного представника фракцій ВО “Батьківщина”, “Самопоміч” та Опозиційного блоку.
“Батьківщина” оголосила про вихід із коаліції. А “Самопоміч” зранку проводить засідання фракції, на якому визначається з тим, чи вчинити їй так само.

“Показові нулі”, – прокоментувала голосування колишня представниця “Самопомочі”, а нині позафракційна депутатка Ганна Гопко, виставивши фото з результатами голосування.

 

Голосування за звернення до парламентів іноземних держав щодо засудження триваючої агресіі РФ проти Украіни до другої річниці злочинної анексії Криму. Показові нулі.

Опубліковано Hanna Hopko 18 лютого 2016 р.

У зверненні, зокрема, зазначається, що український парламент звертається до міжнародного співтовариства із закликом засудити насильницькі дії РФ на території України та сприяти посиленню політико-дипломатичного тиску на російську окупаційну владу з метою відновлення юрисдикції України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Від Росії Верховна Рада вимагає негайно припинити окупацію Автономної Республіки Крим та Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей.

Парламент також “закликає” РФ припинити практику викрадень, незаконних затримань та ув’язнень громадян України, заборони на в’їзд представникам кримськотатарського народу на територію Кримського півострова, порушення свободи слова, обмеження свободи віросповідань та мирних зібрань.

ВР вимагає від Росії “негайно звільнити політичних в’язнів – мешканців Криму, виконувати рішення Європейського суду з прав людини, забезпечувати та сприяти безперешкодному допуску міжнародних місій та правозахисних організацій на територію Кримського півострова з метою здійснення постійного моніторингу і спостереження за ситуацією у сфері захисту прав і свобод людини на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя”.

Окрім того, українські законодавці вимагають від Російської Федерацій “припинити дії, що прямо чи опосередковано спрямовані на фінансування незаконних збройних формувань на своїй території та на території України, пересилання військової техніки, озброєння, організацію тилового забезпечення, підготовку та фінансування терористів, та виконати в повному обсязі вимоги Резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року “Територіальна цілісність України”, положення Мінських домовленостей та Комплексу заходів з їхнього виконання від 12 лютого 2015 року”.

Сьогодні ж Верховна Рада ухвалила ще одне звернення до парламентів іноземних держав та міжнародних організацій – щодо неприпустимості дій Росії і контрольованих нею бойовиків, які утримують заручників на території окупованих ними окремих районів Донецької та Луганської областей.

Читайте також:
Задоволений “Народний фронт” про провал відставки уряду:
“Сьогодні хтось буде жерти свої лабутени”

Коаліція стала “групою 239” – як у першому скликанні ВР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна