Обама заанонсував історичний візит на Кубу

 

Сьогодні стало відомо, що 21-22 березня відбудеться історичний візит президента США на Кубу – перший із того часу, як кубинці обрали соціалістичний шлях розвитку.

“У наступному місяці я поїду на Кубу, щоб розвинути наш прогрес і зусилля, які допоможуть покращити життя кубинського народу”, – йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці Барака Обами в “Твіттері”.

У рамках візиту президента США не очікується його зустріч із лідером кубинської революції Фіделем Кастро, повідомив Білий дім представникам ЗМІ.

Кубинська влада поки ніяк не коментує повідомлення про візит Обами.

Після грудневої заяви президента США Гавана оголосила, що вітатиме візит американського президента, але застерегла його від втручання у внутрішні справи країни.

За даними деяких американських ЗМІ, візит Обами на Кубу може бути приурочений до наміченого на 23 березня підписання в Гавані остаточної мирної угоди між урядом Колумбії та Революційними збройними силами Колумбії, що покладе кінець 50-річному збройного конфлікту в країні.

Нагадаємо, 20 липня 2015 року Вашингтон і Гавана офіційно відновили дипломатичні відносини, перервані більше 50 років тому після революції на Острові Свободи. У вересні минулого року США прийняли чергове рішення послабити санкції щодо Куби.
16 лютого 2016-го міністерства транспорту США й Куби уклали угоду про відновлення регулярних авіаперевезень між двома країнами в контексті домовленостей між офіційними Вашингтоном і Гаваною про нормалізацію дипломатичних відносин.

Нагадаємо, 12 лютого історичну зустріч на Кубі провели Папа Римський Франциск і патріарх Московський Кирил.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.