Диверсія на Запоріжжі: бандити скинули півсотні запалів на склад боєприпасів – Генштаб

На склад боєприпасів у Куйбишівському районі Запорізькій області невідомі безпілотники скинули запалювальні суміші. Було зафіксовано близько 50 точок загоряння, які оперативно локалізовано.
Про це в Укрінформу розповів начальник прес-служби Генштабу Владислав Селезньов.

“Вчора в районі 20:20 почались загоряння на території складу в Запорізькій області, який належить 72-й бригаді і розташований поблизу села Вершина. Невідомі особи за допомогою безпілотних літальних апаратів скидали запалювальні предмети на територію об’єкту, в результаті їхніх розривів виникали загоряння, які дуже складно піддавались гасінню. Було зафіксовано близько 50 точок загоряння, які оперативно локалізовано”, – сказав Селезньов.

За його словами, окрім води, при гасінні використовували також пожежний танк і пісок.

“Протягом трьох годин йшла боротьба з безпілотними летальними апаратами, які з періодичністю з висоти близько 400 метрів скидали на територію об’єктів запалювальні предмети.
Тому говорити про те, що це нещасний випадок чи халатність осіб, які працюють на цьому об’єкті, не доводиться”, – запевнив речник Генштабу.

Селезньов також зазначив, що внаслідок інциденту отримала поранення одна людина, яка несла службу на об’єкті.

Представник ГШ запевнив, що збитки мінімальні, найбільший – це поранення людини.
“Її стан оцінюється як середньої важкості, наразі він госпіталізований”, – підкреслив начальник прес-служби.

Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до інциденту.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна