Саакашвілі: якщо депутати БПП не вийдуть з коаліції, на них ляже відповідальність за переворот

 

Голова Одеської обласної держадміністрації, ініціатор “Руху за очищення” Міхеїл Саакашвілі закликав депутатів фракції Блоку Порошенка вийти з парламентської коаліції.
Із таким зверненням від звернувся “до членів БПП у зв’язку з олігархічним переворотом”– там Саакашвілі назвав те, що сталося у Верховній Раді напередодні під час розгляду питання про відповідальність Кабінету Міністрів.

“Учора відбулося те, що завжди неминуче стається, коли після революції не відбувається революційних реформ – реставрація старого режиму. По-моєму вчора в країні стався олігархічний переворот”, – заявив Саакашвілі.

За його словами, “так само як після невдач Помаранчевої революції до влади прийшов Янукович, вчора Ахметов та інші олігархи, залишивши своїми голосами уряд, знову взяли контроль над ситуацією в свої руки”.

Міхеїл Саакашвілі констатував: “Батьківщина” вийшла з коаліції, теж саме збирається зробити “Самопоміч”, в цій ситуації залишатися в коаліції було б важкою помилкою Блоку Петра Порошенка”.

Саакашвілі так оцінює сценарій, коли всі депутати БПП залишатимуться в коаліції: “Це в будь-якому випадку означало б, що навіть ті члени фракції, які голосували за відставку уряду, в разі не виходу з коаліції беруть повну формальну відповідальність за вчорашній олігархічний переворот”.

Мій заклик до членів БПП у зв'язку з олігархічним переворотомВчора відбулося те, що завжди неминуче відбувається, коли…

Опубліковано Mikheil Saakashvili 17 лютого 2016 р.

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі є неформальним лідером нового політичного проекту “Рух за очищення”, який вимагає відставки уряду Яценюка та орієнтується на дострокові вибори Верховної Ради. До ініціативної групи “Руху…” входить низка депутатів фракції БПП, які голосували за недовіру Яценюку й констатували змову Яценюка, Порошенка та олігархів для недопущення відставки Кабміну.

Читайте також:
Рух Саакашвілі відклав свій старт на тиждень, чекає рішення
по Яценюку й націлюється на дострокові вибори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна