Порошенко увійшов у топ-10 світових лідерів, найактивніших у мережі “Інстаграм”. РЕЙТИНГ

 

Президент України Петро Порошенко увійшов у топ-10 глав держав і урядів, найактивніших у мережі “Інстаграм”. Про це свідчать результати дослідження “Світові лідери в Instagram 2016”, опублікованого на сайті Тwiplomacy.

Як підрахували автори дослідження, в акаунті Порошенка з’являється в середньому 2,41 поста на день. Це дев’ятий показник серед світових лідерів.

А найактивнішим виявився фотоблог інформаційного департаменту уряду Брунею – 4,21 повідомлення на день.
Друге місце посіло міністерство закордонних справ Кувейту (4,06), а третє – сам міністр закордонних справ цієї країни Халед Аль-Абдулла Аль-Сабах (3,82).

Також до десятки найактивніших “інстаграмників” увійшли король Саудівської Аравії, офіс президента Казахстану, офіс прем’єр-міністра Тринідаду і Тобаго, МЗС Індії, адміністрація президента Гондурасу та королівський двір Бахрейну.

Instagram-Most-active

Як зазначається в дослідженні, офіційні блоги у фотомережі “Інстаграм” станом на лютий 2016 року мають президенти, очільники урядів або МЗС зі 136 країн світу.
“Найсвіжіше” поповнення в цих лавах – щойно відкритий акаунт прем’єр-міністра Великої Британії – UKPrimeMinister.

Що ж до світових лідерів із найбільшою кількістю “фоловерів”, тобто постійних читачів блогу, то тут немає рівних президентові США Бараку Обамі.
Згідно з наведеною таблицею, на момент публікації дослідження блог BarackObama фоловили 6 мільйонів 44 тисячі 620 читачів. А станом на сьогодні, 17 лютого, це число вже перевищило 6,2 мільйона.

Друге місце із сьогоднішнім показником понад 2 мільйони 80 тисяч читачів посідає прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, а замикає трійку лідерів прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді (1 мільйон 923 тисячі фоловерів).

Також до топ-10 найпопулярніших “державних” дописувачів “Інстаграму” увійшли  Білий дім, королева Йорданії Ранія, прем’єр-міністр ОАЕ, президент Туреччини, верховний лідер Ірану Алі Хаменеї, президент Аргентини та президент Єгипту.

Instagram-Most-followed

Ще один показник, за яким досліджували державних лідерів в Інстаграмі – ефективність блогу у спілкуванні з аудиторією. Тобто кількість отриманих “лайків”, коментарів тощо.

У цій таблиці також беззаперечним лідером виявився Барак Обама, кожен допис якого в середньому збирає понад 56 тисяч “уподобань” та коментів.
Друге місце – за Нарендрою Моді (понад 42 тисячі), а третє посів Дмитро Медведєв (майже 32 тисячі).

Instagram-Most-effective

Найбільше вподобань та коментарів з усіх фото, будь-коли запощених світовими лідерами в “Інстаграмі”, зібрав знімок Обами з підписом “Thank You” (“Дякую”), опублікований 7 листопада 2012 року – в день, коли його було обрано президентом США на другий термін.

Станом на 17 лютого 2016 року його “лайкнули” вже понад 313 тисяч разів, а коментарів під цим фото назбиралося майже 41 тисяча.

Thank you.

A photo posted by Barack Obama (@barackobama) on


Ще більше – майже 200 тисяч коментарів – зібрало фото застудженого Обами, підписаного “Tell us how your life is #BetterWithObamacare”. І це також рекорд.

 

Власне, воно й не дивно, що чинний президент США виявився таким рекордсменом, адже саме він першим з усіх світових лідерів і завів собі “Інстаграм” 4 січня 2012 року, та ще й активно його веде.

Адже, як зазначається в дослідженні, близько третини фото-акаунтів державних діячів після першого сплеску активності були покинуті, або принаймні нові дописи у них з’являються вкрай рідко.

Як зазначають автори дослідження, загалом усі світові лідери виклали в “Інстаграм” понад 76 тисяч фотографій. Більшість із них – знімки з різних зустрічей, конференцій, засідань та інших робочих моментів.

Але вистачає й флешмобів, “селфі”, тощо. Зокрема, серед найактивніших любителів запостити “селфі” відзначають російського прем’єра Медведєва. Він же – один із небагатьох світових лідерів, який (як стверджується в дослідженні) переважно веде свій блог особисто, а не за посередництва прес-служб та інших помічників.

Загалом лідерів, які ведуть свої блоги особисто, дослідники нарахували 15:

Це президентиІндонезії Його Відодо (@Jokowi), Аргентини Маурісіо Макрі (@MauricioMacri) та Мексики Енріке Пенья (@PenaNieto);

а також прем’єр-міністриРосії Дмитро Медведєв (@damedvedev), Норвегії Ерна Солберг (@Erna_Solberg), Сінгапуру Лі Сянь Лун (@LeeHsienLoong), Малайзії Наджиб Разак (@Najib_Razak), та Естонії Тааві Рійвас (@TRoivas);

і міністри закордонних справБельгії Дідьє Рейндерс (@DidierReynders), Латвії Едгар Рінкевічс (@EdgarsRinkevics), Лівану Джебран Бассіль (@GebranBassil), Кувейту Халед Аль-Абдулла Аль-Сабах (@kasnms), Бахрейну Халід бін Ахмед (@Khalid_bin_Ahmad), Данії Крістіан Єнсен (@KristianJensenum) та Йорданії Нассер Юдех (@NasserJudeh).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна