Рада волонтерів при МО підтримала ініціативу щодо переатестації командирів флоту

 

Рада волонтерів при Міністерстві оборони України підтримав ініціативу щодо переатестації командного складу Військово-морських сил України. Про це у соціальній мережі повідомив член Ради волонтерів Давид Арахамія.

“Вчора (15 лютого) абсолютною більшістю членів Ради волонтерів при МО була підтримана ініціатива найбільших волонтерських груп з проведення незалежної відкритої переатестації вищого командування ВМФ”, – написав Арахамія.

При цьому він закликав підписувати петицію на сайті Президента, однією з вимог якої є така переатестація у ВМСУ.

Як повідомляла “Новинарня”, представники кількох відомих волонтерських фондів звернулися до президента України з проханням очистити флот від сепаратистів і саботажників. Волонтери створили петицію, в якій просять Петра Порошенка звернути увагу на неприпустиму ситуацію в українському флоті.
“Керівні посади тут часто займають люди, які лояльні до Росії і в разі початку повномасштабної війни можуть стати зрадниками. Нас дуже турбує той факт, що наш флот очолює людина, дочка якої, за нашими джерелами, живе в Севастополі і в шлюбі з діючим працівником ФСБ”, – йдеться в тексті петиції.

Відзначається, що за два роки війни в Україні так і не з’явилася концепція розвитку Військово-морських сил. “Така невизначеність і відвертий саботаж на самому верхньому рівні демотивують моряків. За два роки після кримських подій ми втратили та продовжуємо втрачати патріотичне ядро нашого флоту”, – заявляють волонтери.

У тексті петиції представлені зокрема вимоги: “зробити офіційний запит до СБУ з метою перевірки наведеної інформації. В разі її підтвердження звільнити з посад: Гайдука С. А., Тимчука І. В., Дьякова О. І.; провести переатестацію офіцерського складу ВМС на відповідність трьом вимогам: патріотизм, професіоналізм і непричетність до корупції. Процес переатестації має торкнутися всіх офіцерів штабу ВМС. Також потрібно використання поліграфа (детектора брехні) при переатестації”.

“Народний проект – Всеукраїнський центр волонтерів” з першого дня був у цій ініціативі, багато інших неоднозначно ставилися до неї. Але коли командування ВМФ в особі особисто Гайдука почало писати у себе в ФБ-стрічці гидоту, спробували нацькувати волонтерів і нормальних офіцерів флоту (морпіхів, берегову артилерію і т.п.), а деякі з особливим завзяттям почали перевіряти мобільні телефони військовослужбовців на предмет наявності в їхніх телефонних книгах номерів волонтерів – це вже неподобство надзвичайне”, – розповів Давид Арахамія про реакцію командирів ВМСУ на ініціативу щодо петиції.

З учорашнього дня до цієї ж боротьби долучилася велика волонтерська група “Армія SOS”, повідомив Арахамія.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна