Із Шевою, але без Заварова. Названо тренерський штаб, який повезе збірну України на Євро-2016

 

Колишній гравець київського “Динамо”, “Мілана” й “Челсі”, володар “Золотого м’яча”-2004 Андрій Шевченко офіційно увійшов до тренерського штабу національної збірної України з футболу.
Про це на прес-конференції повідомив головний тренер збірної України Михайло Фоменко

“Що стотується тренерського штабу, то змін небагато. ФФУ не продовжила контракт з [Олександром] Заваровим, була вакансія, її треба було заповнити, і ми вибрали пана Шевченка, – цитує Фоменка сайт “Чемпіон”.

До функцій Шеви в збірній входитиме селекціонерська робота.

Головний тренер так розповів про обов’язки Шевченка у національній команді: “У нас немає такого, щоб хтось займався чимось одним. Найголовніше – щоб максимум користі було загальній справі. Шевченко буде їздити на матчі суперників, переглядати легіонерів. У нас до зборів основне завдання – це збір інформації”.

Також Фоменко назвав повністю тренерський штаб збірної України та нових людей, які будуть працювати  командою: Онищенко – нині в Туреччині переглядає гравців; Шпанюк – тренер з підготовки; Собецький і Шевченко – тренери-селекціонери; Барановський – менеджер; шеф-кухар – Любомир Тошич із “Дніпра”, фізіотерапевт – Іван Поробія.

Нагадаємо, Михайло Фоменко підписав новий контракт зі збірною в грудні 2015 року – після деяких вагань ФФУ таки довірила “обережному тактику” керувати командою України на чемпіонаті Європи у Франції в червні 2016-го.

Про згоду Шеви працювати у збірній повідомлялося в січні, тоді Фоменко сказав, що “вперше про це чує”.

Андрій Шевченко оголосив про завершення кар’єри гравця 27 липня 2012 року.
Найвища його нагорода – “Золотий м’яч” 2004 року. Екс-футболіст “Динамо”, “Мілана” і “Челсі” був 5-разовим чемпіоном України, один раз вигравав чемпіонат Італії, тричі – Кубок України, по разу – Кубки Італії, Англії та англійської ліги.
Шева зіграв 111 поєдинків за збірну, він чвертьфіналіст чемпіонату світу 2006 року і найкращий бомбардир збірної України в історії (48 голів).
Також тричі ставав найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів, двічі – чемпіонату Італії. Другий бомбардир за всю історію “Мілана”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна