У Києві прем’єр Туреччини зустрівся з кримськими татарами й заявив, що Крим – це Україна

 

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу під час візиту до Києва наголосив, що Крим – це Україна і значну частину переговорів присвятив питанням деокупації півостострова.

“Для нас є фундаментальною цінністю територіальна цілісність і незалежність України, тому Крим ми сприймаємо як невід’ємну частину України”, – цитує Давутоглу Пергий національний.

В офісі уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва позитивно оцінюють результати зустрічей керівників української влади з турецькою делегацією в Києві 15 лютого.

“У всіх переговорах особлива увага приділялася вирішенню проблем окупованого Криму та захисту прав кримськотатарського народу. У візиті Ахмета Давутоглу в Київ – користь для взаємин двох сусідніх держав-партнерів.
Ще більші досягнення зможемо побачити в березні, коли з офіційним візитом в Анкару відправиться президент України Петро Порошенко”, – повідомляє прес-служба уповноваженого у справах кримськотатарського народу.

Прес-служба опублікувала фото, на яких зафіксована зустріч Давутоглу з Мустафою Джемілєвим.

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу в Києві зазначив, що Росія продовжує політику порушення територіальної цілісності інших держав.

Читайте також:
У Криму забороняють Меджліс кримських татар як “екстремістську організацію”

Європарламент закликав Кремль до переговорів
щодо деокупації Криму у форматі “Женева+”

Джемілєв прогнозує швидкий розпад Росії і звільнення Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна