Росія запустила в Україну фейковий канал “24”

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застерігає провайдерів програмної послуги від ретрансляції невідомого російськомовного телеканалу «24 Україна». Про це йдеться на сайті Нацради.

Моніторинговий відділ Національної ради зафіксував трансляцію в мережі інтернет, а також на супутнику російськомовного телеканалу із логотипом «24 Україна». За даними Нацради, канал не зареєстрований ні в Україні, ні в Європі. При цьому назва каналу подібна до назви іншого українського телеканалу – «24».

Канал «24 Україна» має свій сайт ukraine-24.com. За даними ICANN, цей домен було зареєстровано у квітні 2014 року в Росії, власник і адміністратор домена – приховані, інформує “Детектор медіа”.

При цьому канал на своєму сайті стверджує, що він «Суспільний мовник України». На сайті в якості контактів вказано адресу: Київ, вул. Вишняківська, 13, оф. 1, за якою зареєстровано чимало юридичних осіб.

Судячи з телепрограми на сайті, «24 Україна» транслює розважальні програми та фільми виробництва іноземних правовласників.

Канал мовить із супутника Amos 2, а також ретранслюється в деяких іноземних OTT та IPTV-мережах. На деяких сайтах доступна відкрита онлайн-трансляція «24 Україна», з якої видно, що канал ретранслює іноземний контент з логотипами іноземних телеканалів, але з російською озвучкою.

Телеканал «24 Україна» не є ліцензіатом Національної ради і не входить до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. Тому Нацрада наголошує, що провайдери мають утриматися від його ретрансляції.

Читайте також:
МінСтець запланував до кінця року встановити в АТО дві телевежі й покрити Горлівку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна