Доба в АТО: 71 обстріл, бій у Гнутовому, але без поранень і загиблих

 

За минулу добу, 14 лютого, в зоні проведення антитерористичної операції жоден український військовий не загинув і не зазнав поранень. Про це сьогодні на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

“Минулої доби окупанти 71 раз порушили “режим тиші”, відкриваючи вогонь по силах АТО, в тому числі і з важкого озброєння. Загалом за вчорашню добу окупанти випустили по наших позиціях понад 160 мін різного калібру. Але, незважаючи на це, внаслідок бойових дій жоден український воїн не був поранений і не загинув”, – сказав Лисенко.

Речник поінформував, що при цьому на Луганському напрямку 14 лютого було тихо. На Донецькому напрямку бойовики продовжували дотримуватися тактики прицільних обстрілів в напрямку українських позицій та епізодично використовували міномети.

“Найбільш напружена обстановка зберігається у Зайцевому, Майорську, Пісках та Красногорівці”, – зазначив Лисенко.

Контрольовані Росією бойовики біля зазначених населених пунктів відкривають вогонь як вдень, так і вночі. Загалом спокійних ділянок на лінії зіткнення на Донецькому напрямку немає, підкреслив речник.

На Маріупольському напрямку бойовики порушували режим тиші у Мар’їнці, Талаківці та прилеглих територіях.

“У Гнутовому вчора відбулось бойове зіткнення сил антитерористичної операції з окупантами. Окремі провокації незаконних збройних формувань відбулися і на інших ділянках фронту, зокрема в Новотроїцькому та Широкиному”, – сказав Лисенко.

Читайте також:
Річниця “Мінська-2”: сепаратисти зібрали форум у Дебальцевому
і вимагають “іншої України”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна