Обмін блокадами. Росія офіційно заборонила рух українських вантажівок

 

У відповідь на блокування російських фур в Україні Росія призупинила рух по своїй території вантажних автотранспортних засобів з українською реєстрацією.
Про це йдеться в повідомленні на сайті міністерства транспорту РФ.

“Дія зазначених заходів буде зберігатися до врегулювання українською стороною ситуації з неправомірним блокуванням російських вантажних автотранспортних засобів на території України”, – ідеться в заяві мінтрансу РФ.

У російському відомстві зазначили, що акції з блокування російських фур на території України “є грубим порушенням Угоди між Урядом РФ і Урядом України про міжнародне автомобільне сполучення, згідно з яким сторони забезпечують можливість здійснення транзитних перевезень по своїх територіях”.

За даними російського відомства, в даний час (станом на вечір 14 лютого) у різних областях України залишаються заблокованими понад 100 вантажних авто, а ще більш як 500 вантажівок не можуть в’їхати на територію України з боку держав Євросоюзу, повертаючись в РФ.
При цьому, зазначають московські чиновники, тільки за 11-12 лютого 2016 року було забезпечено безперешкодний в’їзд або виїзд на територію Росії 1038 українських вантажних транспортних засобів.

Нагадаємо, громадянська акція з блокування в Україні транзитних російських фур триває вже три дні, почалася вона на Закарпатті.

У Міністерстві інфраструктури України заявили, що їхнє відомство не має компетенції реагувати на акції громадських активістів з перекриття доріг для росіян.

Блокування в Україні почалося з того, як із 1 лютого припинилися вантажні автоперевезення між Росією й Польщею. Відтак водії й фірми-перевізники з РФ почали об’їздити Польщу транзитом через Україну до Словаччини та Угорщини.

Як заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, “Кабінет Міністрів України має нарешті визначитися щодо ставлення до Росії, яка є країною-агресором, і прийняти принципове рішення про транзит російських вантажівок через територію України. В іншому разі подібні громадянські акції будуть виникати й далі”.

Читайте також:
Кримські татари привітали блокування транзиту російських вантажівок
через континентальну Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна