Почалися перші відправки-2016 мобілізованих в армію за контрактом

Цими днями з обласних збірних пунктів відбуваються перші відправки громадян — кандидатів на проходження військової служби з Збройних силах за контрактом — до навчальних центрів ЗСУ в Полтаві, Житомирі, Василькові, Десні та Старичах. Після проходження курсу підготовки та складання присяги військовослужбовці за контрактом будуть розподілені на посади у військових частинах, інформує прес-служба Міністерства оборони.

Від кількості добровольців-контрактників залежатиме, якими будуть обсяги планової сьомої черги часткової мобілізації, повідомив журналістам речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“Ще триває набір контрактників, – сказав Лисенко. – Від того, скільки їх буде, залежить кількість мобілізованих. Чутки про повну мобілізацію через загострення ситуації на Донбасі безпідставні, поки що про це не йдеться”.

Терміни початку нової мобілізації військовозобов’язаних запасу ще не названі, але довго зволікати не можна. Адже потрібно звільняти з армійських лав мобілізованих четвертої хвилі, які прийшли в ЗСУ в січні 2016 року і служать уже більше року (тоді як законами передбачено річний термін).

Начальник Генштабу Віктор Муженко днями повідомив, що четверта хвиля буде демобілізована наприкінці березня – на початку квітня.

Президент Петро Порошенко вимагає використати всі ресурси для заміни демобілізованих бійців саме контрактними військовими. Про це він заявив учора на засіданні Ради регіонального розвитку.

“Коли досвідчений боєць, який провів рік на фронті, повернувся додому, відпочив, але має бажання, патріотизм, досвід боронити державу, нам треба провести потужну роз’яснювальну роботу для того, щоб набирати наших славних воїнів для поповнення контрактної армії. Левова частина хвилі мобілізації, яка зараз має бути відправлена додому, як ми і обіцяли, через демобілізацію, має бути заміщена контрактною складовою”, – передає слова Порошенка прес-служба Банкової.

Тим часом прес-служба Міноборони повідомляє про зростання обсягів набору контрактників, які йдуть на службу до ЗСУ значно охочіше після підвищення зарплат військовослужбовцям з січня 2016 року.

Читайте також:
Після підвищення зарплати ЗСУ почали залучати рекордну кількість контрактників

“З початку року кількість військовослужбовців, які виявили бажання укласти контракт зі Збройними силами України, збільшилася до 6 тисяч осіб. Це майже у 20 разів більше, ніж у грудні 2015 року”, – зазначають речники мілітарного відомства.

Для порівняння: за даними “Новинарні“, кількість мобілізованих у четвертій хвилі торік становила приблизно 40 тисяч чоловік.

Дієвими стимулами вступу на військову службу за контрактом у Збройних силах України є можливість отримати безкоштовну вищу освіту, виплата одноразової грошової допомоги мобілізованим військовослужбовцям при укладенні контракту, суттєве підвищення грошового забезпечення військових тощо, зазначають у МО.

Прес-служба Міноборони повідомляє, що “наразі бажання укласти контракт зі Збройними силами масово виявляють мешканці усіх областей України”.
І, “за оцінкою регіональних центрів зайнятості, на сьогодні військова служба за контрактом є однією з найбільш конкурентоспроможних професій на ринку праці України”.

Серед військових професій, які зараз найбільш потрібні українському війську — танкісти, артилеристи, механіки-водії, фахівці протиповітряної оборони, а також медики, зв’язківці та ремонтники різних напрямків, інформують у МО.

Читайте також:
Вороги мобілізації: парламент вдруге провалив закон про Держреєстр військовозобов’язаних

Боєць АТО:  Чому я підтримую чергову мобілізацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна