СБУ розповіла, скільки терористів зловила за 2015 рік

У 2015 році за підозрою у тероризмі заарештовано майже 500 осіб, повідомляє УНН із посиланням на відповідь Служби безпеки України на журналістський запит.

“Повідомляємо, що у кримінальних провадженнях, які розслідуються слідчими СБУ, у 2015 році затримано та заарештовано 492 особи, а у 2016 році — 8 осіб, за підозрою у вчиненні ними, як учасниками терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР”, злочинів проти основ національної безпеки, терористичних актів та інших протиправних діянь проти громадянської безпеки”, – вказано у відповіді.

Варто нагадати, що в кінці грудня минулого року, виступаючи на колегії СБУ, президент Петро Порошенко заявив, що “спецслужба в 2015 році знешкодила 20 російських диверсійно-розвідувальних груп, вилучила дві тонни вибухівки”. Крім того, за даними Порошенка, за рік СБУ попередила понад 200 терактів, зупинила 70 екстремістських угруповань.
“Нам вдалося побудувати нову спецслужбу”, – процитував Порошенка його прес-секретар.

Раніше представники Служби безпеки України повідомляли, що із березня 2014 року до середини грудня 2015-го СБУ відкрила майже 1300 кримінальних проваджень за статтею “терористичний акт” КК, майже 2000 — за статтею “створення терористичної групи чи терористичної організації” та близько 250 з- а фінансування тероризму.

Читайте також:
Волонтер розповів, чиї здобутки приписує собі СБУ, коли повідомляє про затриманих бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна