Проект Transparency International визнав Януковича найбільшим корупціонером світу

 

Колишній президент України Віктор Янукович посів перше місце в рейтингу найбільших корупціонерів світу. Ідеться про голосування в рамках проекту міжнародної організації Transparency International на сайті Unmask the corrupt.

“Номінування кандидатів” стартувало 1 жовтня минулого року, голосування тривало до 10 лютого.
У “фінальній” частині рейтингу брали участь 9 осіб та організацій.

За Януковича віддали голос 13 210 осіб.
Друге місце посіла державна компанія Бразилії Petrobras – 11 900 голосів, третє – колишній президент Панами Рікардо Мартінеллі – 10166, четверте – сенатор Домініканської Республіки Фелікс Баутіста – 9786, п’яте – Міжнародна федерація футболу на чолі із Зеппом Блаттером набрала 1799.

Видно, що голосування під егідою міжнародною правозахисної організації Transparency International було не надто запитаним серед респондентів по всьому світу, адже “підтримка кандидатів” загалом досить скромна. Решта фіналістів набрали значно менше 1000 голосів. Зокрема президент Чечні Рамзан Кадиров – лише 194, при тому що він посів сьоме місце з дев’яти.

В описі корупційних дій Януковича вказується, що він жив на віллі за кілька мільярдів доларів, дозволив мільйонам з держпідприємств осісти в приватних кишенях і втік до Росії перед звинуваченням у розтраті.

Читайте також:
Серед повернутих Україні “корупційних” гривень немає грошей “Сім’ї” Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна