Волонтер розповів, чиї здобутки приписує собі СБУ, коли повідомляє про затриманих бойовиків

У селі Нова Астрахань Кремінського району на Луганщині Служба безпеки України затримала бойовика терористичної організації “ДНР”, повідомляє прес-центр СБУ.

За інформацією спецслужби, мешканець Краматорська приєднався до терористів у липні минулого року. Під командуванням ватажка бойовиків на прізвисько “Каспер” перебував на блокпостах поблизу смт Тельманове, охороняв військову техніку підрозділів зв’язку російських військ.
За його словами, через відсутність дисципліни в угрупованні та поширення алкоголізму серед терористів розчарувався в ідеях “Новоросії”, залишив частину і виїхав до Росії. Згодом повернувся до України.
“Матеріали документування протиправних дій затриманого передані до Національної поліції для прийняття процесуального рішення”, – зазначають в СБУ, надаючи відео зізнань затриманого в Новій Астрахані.

рота СвітязьВодночас відомий волонтер та голова атестаційної комісії в Національній поліції Роман Балан (“Сініцин”) так коментує згадане повідомлення: у цьому заслуга не СБУ, а хлопців із волинської роти поліції особливого призначення “Світязь”  Романа, Володимира й Сергія.

“Так завжди: хтось просто сумлінно працює, а хтось отримує значки і грамоти… Не скажу, що Рома, Володя і Сірьожа сильно образились – їм навіть смішно, бо вони уже звикли. Вони кажуть: “згадали б хоть падраздєлєніє”.
Рома – кулеметник, виходив з Іловайська і Вуглегірська. Володя і Сірьожа – новенькі і ще толком необстріляні”, – розповідає Сініцин.

“Просто Рома, Володя і Сірьожа перевіряють московські автобуси не за 200 грн., а півтори години/автобус. З перевіркою усіх пасажирів в міліцейській базі, базі сайту “Миротворець”, а особливо упоротих – ще й в соцмережах”, – пояснює дієвість “Світязя” волонтер.

“І це вже не перший і не другий їх сепар. І сепари справно усе розказують, здають дружків, явки і паролі. Ромі, Володі і Сірьожі. А на СБУ чи луганській міліції. Згадаю хоч тут, їм приємно буде”, – зазначає Сініцин.

…….

Читайте також:
СБУ оприлюднила докази співпраці російських офіцерів із СЦКК
з терористами “ДНР-ЛНР”

Затриманий СБУ диверсант із батальйону “Призрак” розколовся перед камерою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна