В Україні від грипу померло вже 253 людини, у “ДНР” – 540

 

З початку епідемічного сезону в Україні від грипу та його ускладнень померло 253 людини. Про це йдеться у зведенні Міністерства охорони здоров’я, оприлюдненому на офіційному сайті МОЗ сьогодні, 10 лютого.

“Від початку епідемічного сезону, за оперативними даними, зареєстровано 253 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них троє дітей віком до 17 років.
Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області – 40, у Києві – 29, у Черкаській області – 18, Харківській області – 15, Донецькій області – 15, Рівненській області – 14”, – зазначається в повідомленні.

При цьому напередодні, 9 лютого, в МОЗ повідомляли про 246 померлих від грипу та його ускладнень.

За оперативними даними Центру грипу та ГРВІ ДЗ “Український центр контролю та моніторингу захворювань МОЗ України”, від початку епідемічного сезону (28 вересня 2015 – 7 лютого 2016 року) в Україні зареєстровано 3,5 млн хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 8,9% населення.

Загалом в Україні від початку епідемічного сезону госпіталізовано з попередніми діагнозами “грип” та “гостра респіраторна вірусна інфекція” 145 тисяч людей, із них 65,9% – діти віком до 17 років.
Серед усіх, хто захворів, дітей також більшість – 61,5%.

Найвищий показник захворюваності на грип і ГРВІ – у Київській області та Києві, де перехворіло, відповідно, 15% та 12,6% населення.
Найменше хворіють у Закарпатській (5,6%) та Харківській областях (3,7%).

Загалом станом на цей час показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги в 15 областях України.
При цьому захворюваність під час епідсезону 2015-2016 років на 46,1% більша, ніж під час аналогічного періоду минулого епідемічного сезону.

У МОЗ також наголошують, що з тих, хто помер від грипу та його ускладнень, лише третина пацієнтів своєчасно звернулася по медичну допомогу. Жоден із померлих не мав щеплення від грипу.

Водночас на тимчасово окупованих територіях Донецької області від грипу померли 540 осіб, повідомляє прес-центру штабу АТО.

“У період з 1 грудня 2015 року по 1 лютого 2016 року в лікувальні установи з симптомами ГРВІ звернулося близько 175 тисяч осіб, у тому числі близько 4000 дітей”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що “через брак ліків і неможливість своєчасно отримати медичну допомогу понад 540 чоловік на території “ДНР” уже померли від грипу і подальших ускладнень. Кількість летальних випадків збільшується”.

Пік епідемії грипу спостерігається в Амвросіївському та Старобешівському районах, а також у містах Торез, Шахтарськ і Харцизьк.

Читайте також:
Сепаратистів косить грип. Для найманців із ЗС Росії створили спецлікарню

Поради доктора Комаровського: що робити, якщо у вас грип

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна