Силовики затримали терориста з Донбасу, який шантажував родини учасників АТО

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією затримали на Дніпропетровщині чоловіка, який тероризував родини учасників АТО, вимагаючи у них кошти. Зловмисником виявився мешканець Донецької області.

Правоохоронці встановили, що затриманий стріляв у вікно дитячої кімнати квартири військовослужбовця. Також донеччанин підірвав гранату біля помешкання колишнього добровольця та зробив постріли по домівці іншого. Після цього здирник телефонував та вимагав за припинення залякування по 10 тисяч доларів США з кожної родини.

Як повідомляє прес-центр СБУ, під час обшуків за місцем проживання зловмисника співробітники спецслужби вилучили автомат з оптичним прицілом, гранату, набої різного калібру тощо.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (“вимагання, вчинене повторно (…) або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому”, карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Тривають оперативні слідчі дії для встановлення спільників здирника та перевіряється його причетність до терористичних організацій “ДНР/ЛНР”.

Читайте також:
Волонтер розповів, чиї здобутки приписує собі СБУ,
коли повідомляє про затриманих бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна