Печерський суд пробиває дно: поновив голову Держзайнятості, взятого на хабарі 622 тис.

 

Печерський суд Києва ухвалив рішення про те, що Ярослав Кашуба, спійманий у вересні минулого року на хабарі розміром 622 тис. грн., повинен бути поновлений на посаді голови Державної служби зайнятості. Про це в інтерв’ю DT.UA розповів міністр соціальної політики Павло Розенко.

“На сьогоднішній день у мене є рішення Печерського районного суду про те, що з 12 січня 2016 року я зобов’язаний відновити його на посаді. У мене є офіційна заява його адвоката про те, що термін відсторонення його (Кашуби) з посади закінчився, і так як ніяких судових розглядів по цій справі немає, він повинен повернутися на роботу”, – розповів міністр.

“Ніякого судового розгляду справи про хабарництво немає. Як реагувати на цю ситуацію? З одного боку, є факти, які бачили і я, і всі інші, з іншого боку – немає ніякого продовження цієї справи. Зате є рішення суду про те, що я зобов’язаний відновити Кашубу на посаді голови Державної служби зайнятості”, – зазначив Розенко.

Міністр запевнив журналістів, що не буде відновлювати на посаді чиновника-хабарника і продовжить судові розгляди з Кашубою.

Все, що нам варто знати про “судову реформу” та бажання політиків топ-рівня боротися з корупцією. Пафосно затримали з хабарем на руках і…поновили на посаді”, –прокоментував ситуацію експерт “Реанімаційного пакету реформ” Ярослав Юрчишин.

Читайте також:
Директор МВФ налякала корумповану владу України припиненням фінансування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна