Оголошення в київському метро закликають не давати грошей “волонтерам” зі скриньками

 

Заклики з проханням не жертвувати кошти псевдоволонтерам, які збирають кошти у столичному транспорті, тепер звучатиме у вагонах метро.
Як повідомили у КП “Київський метрополітен”, на лінії вже вийшла частина поїздів, в яких лунають такі повідомлення. Наразі відповідний текст записують одночасно у трьох депо.

“Це наступний крок постійної боротьби підприємства з “людьми зі скриньками”. Нагадаємо, що нещодавно метрополітен організував публічні обговорення даного питання з правоохоронцями, представниками фондів та активістами”, – розповіли представники КП.

Нещодавно оголошення з проханням не давати кошти неперевіреним представникам благодійних організацій зазвучали також на ескалаторах метро.

 

Повідомляється, що підприємство підтримує законопроект, який передбачає заборону збору коштів у громадському транспорті.

Варто зазначити, що розподіл коштів, зібраних у транспорті маловідомими “благодійними фондами”, є непрозорим і мало нагадує волонтерство.
Журналістські розслідування засвідчують, що людей, які ходять по транспорту зі скриньками, наймають через оголошення пошуку роботи; вони отримують як платню частину грошей із зібраних на лікування хворих чи поранених; велика частина із зібраних сум іде в кишеню керівникам “фондів”, тоді як до реальних адресатів може доходити мізер.

Читайте також:
За що волонтерів, які співпрацювали з Ахметовим, видворили з “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна