Чотири людини загинули внаслідок підриву на міні цивільного мікроавтобуса біля КПВВ “Мар’їнка”

 

Чотири людини загинули сьогодні вранці внаслідок підриву на міні цивільного мікроавтобуса в зоні АТО. Місце події – контрольний пункт в’їзду-виїзду (КПВВ) “Мар’їнка”.

Власне під час вибуху на загинули три особи, зокрема водій 1971 р.н. із Луганська. Ще один чоловік, житель Макіївки, був доставлений у Курахівську міську лікарню, але від отриманих травм він також помер. Про це інформує прес-служба прокуратури Донецької області.

Надзвичайна подія сталася близько 8:10 ранку на лінії розмежування поблизу Мар’їнки. Водій мікроавтобуса “Фольксваген Траспортер” намагався через поле, по ґрунтовій дорозі, об’їхати автомобільну чергу з боку Донецька.
Там же поруч перебували люди, які очікували транспорт на узбіччі дороги. Смертельні поранення отримав один із них, чоловік – саме він помер невдовзі в лікарні. Також важкі поранення отримала жінка, повідомив у “Фейсбуці” начальник головного управління Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

За словами Аброськіна, вибух стався на непідконтрольній Україні території.

У прес-центрі штабу АТО уточнили, що це відбулося за 600-700 метрів до нашого КПВВ “Мар’їнка” – там, де були попереджувальні знаки про мінне поле.

Мікроавтобус їхав з окупованого Донецька до Курахового. Поранених направили на підконтрольну територію до курахівської лікарні.

За фактом події розпочато кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України за “умисне вбивство” (ч. 2 ст. 115 КК України ). Досудове розслідування проводить Волноваський відділ Національної поліції в Донецькій області під процесуальним керівництвом Волноваської місцевої прокуратури.

Читайте також:
На околиці Донецька триває бій, канонаду чути в центрі міста

РФ готує масштабну збройну агресію проти України – Турчинов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна