Через загострення ситуації посольство України в Сирії евакуюють до Лівану

 

У зв’язку із загостренням безпекової ситуації в Сирії Міністерство закордонних справ ухвалило рішення з 1 березня 2016 року тимчасово перевести посольство України в Сирії до Лівану. Про це повідомляє посольство на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

При цьому, як зазначається в повідомленні, у Сирії залишатимуться співробітники посольства України, які “продовжуватимуть виконання своїх функцій, передбачених статтею 3 Віденської конвенції про дипломатичні відносини 1961 року, і з цією метою на регулярній основі, залежно від розвитку ситуації безпеці, перебувати у Сирійській Арабській Республіці”.

Контактні номери телефону та факсу, а також адреса електронної пошти посольства залишаються незмінними.

Посольство України в Сирії також укотре звертає увагу на високі безпекові ризики в цій країні й наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від відвідання Сирійської Арабської Республіки без крайньої потреби.

Згідно з іншим повідомленням на сторінці посольства, сьогодні, 9 лютого, у північному районі сирійської столиці Дамаска біля офіцерського клубу було скоєно черговий терористичний акт. У результаті вибуху замінованого автомобіля, за попередніми даними, загинуло 10 осіб, у тому числі військові та поліцейські офіцери, ще десятки отримали поранення.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна