Рішення суду: Аваков має спростувати звинувачення на адресу Тягнибока в злочині 31 серпня

 

Печерський райсуд визнав такою, що не відповідає дійсності, інформацію міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про вину лідера ВО “Свобода” Олега Тягнибока в зіткненнях між мітингувальниками та правоохоронцями під Верховною Радою 31 серпня 2015 року, коли від вибуху гранати загинули чотири нацгвардійці й постраждали понад 140 осіб.

Як повідомляє прес-служба ВО “Свобода”, відповідне рішення було винесене Печерським райсудом Києва сьогодні, 9 лютого, вранці. Прес-служба політсили оприлюднила копію рішення суду у своїй сторінці в соцмережі у “Фейсбуці”.

“Визнати недостовірною та такою, що принижує честь і гідність Тягнибока Олега Ярославовича інформацію, поширену 31 серпня 2015 року під час проведення брифінгу міністром внутрішніх справ України Арсеном Борисовичем Аваковим на території МВС України, а саме: “…Я прямо звинувачую Олега Тягнибока… Він привів бандитів, які вбивали і калічили наших солдатів”, – ідеться у резолютивній частині рішення суду.

У зв’язку з цим суд зобов’язав МВС України протягом одного місяця з дня набуття рішення законної сили провести брифінг і спростувати недостовірну інформацію, яка була оприлюднена міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим.

Рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді Києва в десятиденний термін.

Як відомо, 31 серпня 2015 року Верховна Рада в першому читанні підтримала президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни щодо децентралізації влади. Після цього під будівлею парламенту почалися зіткнення демонстрантів, які виступають проти змін Конституції, з правоохоронцями. У результаті зіткнень та вибуху кинутої з боку мітингувальників гранати загинули четверо бійців Нацгвардії. За даними МВС України, загалом постраждали понад 140 правоохоронців і цивільних.

Глава МВС Аваков звинуватив у сутичках біля будівлі парламенту Всеукраїнське об’єднання “Свобода” та її лідера: “Я безпосередньо звинувачую Олега Тягнибока і його партію “Свобода”. Я вважаю, що це злочин, а не політична позиція”.

Читайте також:
Група “Першого грудня” заявила про національний розкол у разі прийняття змін до Конституції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна