Новий бюджет США: витрати на оборону Європи від російської агресії зросли в 4 рази

Президент США Барак Обама сьогодні представив план федеральних витрат на наступний бюджетний рік у розмірі 4,1 трлн. доларів.

Фінансовий рік починається 1 жовтня. Як повідомляє USA Today, дефіцит бюджету зросте до 2,8%. У рік виборів президент, який іде з посади, пропонує різко збільшити витрати на дослідженню раку, лікування наркоманії й кібербезпеку.
Контрольований республіканцями Конгрес уже дав зрозуміти, що ігноруватиме чимало нових ініціатив президента-демократа під час його останнього року на посаді.
Однак вочевидь можна бути впевненими в тому, що на заявленому раніше Обамою рівні залишиться фінансування у 2017 році союзників США в рамках програми “Європейська ініціатива гарантування безпеки” (ERI) на тлі російської агресії в Європі.

“По мірі того, як ми наближаємося до саміту НАТО-2016 у Варшаві, стає зрозумілим, що Сполучені Штати й наші союзники мають зробити більше, щоб поліпшити наш спільний захист на підтримку Європи – цілісної, вільної та мирної. Саме через це моя адміністрація оголосила про збільшення в 4 рази фінансування на Європейську ініціативу гарантування безпеки у 2017 фіскальному році”, – про це йшлося в заяві американського лідера, поширеній Держдепартаментом США, про що повідомляв Укрінформ.

Обама підкреслив, що фінансування ERI в розмірі 3,4 млрд. доларів дасть змогу Штатам зміцнити їхню надійну військову стратегію в Європі та поліпшити здатність Америки виконувати статтю 5 Договору НАТО.

“Має бути зрозуміло, що Америка твердо стоятиме разом зі своїми союзниками у справі захисту не тільки території НАТО, а й загальних принципів міжнародного права та порядку”, – наголосив глава Білого дому.

Програма “Європейська ініціатива гарантування безпеки” була оголошена президентом США в червні 2014 року. Вона є ключовим елементом стратегії американської адміністрації у протистоянні провокаціям з боку Кремля, в тому числі російського вторгнення в Україну.

Читайте також:
Америка передбачила виділення Україні летального озброєння на $50 млн. – експерт

Конфлікт НАТО й Росії: Британія тренується перекидати свою армаду в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна