На російського опозиціонера напали чеченці з тортом

 

На лідера російської партії “Парнас” Михайла Касьянова напали невідомі. Інцидент стався сьогодні близько 21:30 за місцевим часом в одному з ресторанів Москви, повідомляє “Медіазона”.

Як розповіли виданню члени цієї опозиційної до президента РФ Володимира Путіна партії Наталія Пелевіна та Костянтин Мерзлікін, під час вечері до Касьянова підійшла група чеченців. Двоє з них кинули в політика великий торт, а потом вони разом з іще приблизно 15 особами, що перебували в ресторані, залишили місце події на чотирьох автомобілях.

Раніше Касьянов звернувся у ФСБ з проханням порушити справу проти глави Чеченської республіки Рамзана Кадирова за трьома статтями — “посягання на життя державного чи громадського діяча”, “публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності” та “збудження ненависті або ворожнечі”.

Це сталося після того, як у ніч на 1 лютого Кадиров опублікував відео, на якому Касьянов та його заступник по партії Володимир Кара-Мурза-молодший взяті “на мушку” снайперського прицілу.
“Касьянов приїхав у Страсбург за грошима для російської опозиції. Хто не зрозумів, той зрозуміє”, — підписав це відео Кадиров.

Скріншот з "Інстаграму" Рамзана Кадирова

Скріншот з “Інстаграму” Рамзана Кадирова

“Ці хлопці в Чечні – справжні бандити, яких покриває Путін. Пряма погроза вбивством Касьянову”, – прокоментував цей відеозапис соратник Касьянова по “Парнасу” Ілля Яшин.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна