Щоб Савченко опинилася в Києві, Україна має визнати законність вироку суду РФ – адвокат

 

Процедура видачі незаконно ув’язненої в Росії українського військовослужбовця, народного депутата Надії Савченко може початися до середини березня. Про це в інтерв’ю “Апострофу” заявив адвокат Савченко Марк Фейгін.

“Вирок оголосять на початку березня або наприкінці лютого, буквально через три-три з половиною тижні. Далі вирок набуває чинності через 10 днів. Савченко відмовляється подавати апеляцію, я не згоден з цією позицією і вважаю, що апеляцію подавати треба, проте вона не хоче”, – зазначив адвокат.

За словами адвоката, з миті, коли вирок набуде чинності, може початися процедура видачі Савченко.

“Київ може направити запит про її видачу Україні для відбування покарання”, – пояснив правник.

При цьому Марк Фейгін зазначив, що “є низка перешкод процесуального характеру”: “Україна має визнати законність вироку тощо. Але все це формальна сторона питання, цього можна уникнути, добившись головного – щоб Савченко опинилася в Києві”, – сказав адвокат.

Як відомо, у грудні суд продовжив термін утримання Надії Савченко під вартою до квітня 2016 року. Вона  оголосила голодування до кінця судового процесу у її справі. Надія, яка перебуває в полоні РФ з літа 2014 року, тепер відмовляється вживати тверду їжу.

Читайте також:
Надію Савченко викрадав підлеглий Суркова, який курирував “ЛНР” від АП РФ – адвокати

Сенцова й Кольченка етапують у Сибір та на Урал

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна