Конфлікт НАТО й Росії: Британія тренується перекидати свою армаду в Україну

 

Збройні сили Великої Британії проводять перекидання 1,6 тисяч військових та кількох сотень одиниць техніки до Йорданії в рамках навчань Shamal Storm.
За словами джерела The Daily Telegraph у військовому відомстві, метою маневрів є підготовка до швидкого перекидання техніки в Східну Європу в разі можливого конфлікту між Росією і НАТО.

“Це навчання не проти “Ісламської держави”. Якщо вже на те пішло, ми радше готуємося приєднатися до США в Україні, а не в Сирії, – сказало одне з джерел газети в британській армії. – Це зовсім не той тип сил, які потрібно спрямувати в Алеппо для боротьби з бандою джихадистів”.

За словами офіційного представника британської армії, навчання в Йорданії повинні забезпечити повну бойову готовність “для розгортання і підтримки збройних сил чисельністю 30 тисяч осіб у будь-якій точці світу”.

Для порівняння: за даними штабу ЗСУ станом на 2015 рік, чисельність незаконних збройних формувань на Донбасі (“армій ДНР/ЛНР”) – трохи більше 40 тисяч осіб.

Як випливає зі статті в “Дейлі телеграф”, перекидання військ із порту Маршвуд почалося ще наприкінці січня.

Наразі Йорданію вже було направлено понад 300 одиниць військової техніки. В рамках навчань фахівці з логістики, розвідки, вибухівки, а також медики будуть відпрацьовувати підтримку передисловокованих військ.

Як зазначає The Daily Telegraph, нинішні навчання проводяться “після того, як американські командири торік висловили занепокоєння тим, що внаслідок урізання своїх оборонних витрат Велика Британія буде не в змозі надіслати військовий контингент чисельністю рівня дивізії, щоб приєднатися до операції союзників, як це було під час іракської кампанії 2003 року”.

Читайте також:
Америка передбачила виділення Україні летального озброєння на $50 млн. – експерт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна