Бойовики знову стріляють більше. В АТО побував начальник Генштабу Муженко

 

Минулої доби, 7 лютого, проросійські бойовики знову збільшили інтенсивність обстрілів порівняно з попереднім днем. Протягом неділі сепаратисти 61 раз відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО, повідомляє прес-центр штабу АТО у “Фейсбуці”.

Для порівняння: після суботи 6 лютого йшлося про 47 обстрілів, 5 лютого – 84 обстріли й 11 поранених.

Основні гарячі точки неділі – передмістя Донецька та район тимчасово окупованої Горлівки.
Так, із гранатометів та стрілецької зброї були обстріляні укріплення українських сил в Пісках та Опитному.
16 разів терористи відкривали вогонь по українських опорних пунктах неподалік Мар’їнки. Тут ворог, окрім стрілецької зброї, застосовував міномети калібру 82 та 120 мм.

Також мінометному обстрілу піддалися позиції в Троїцькому, Майорську та Красногорівці.

Українські опорні пункти в районі Зайцевого, Новгородського, Миронівського та Старогнатівки були обстріляні з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В окремих випадках бійці АТО були змушені відкрити вогонь у відповідь, зазначають у штабі.

Фото з ФБ Віктора Муженка

Фото з ФБ Віктора Муженка

У неділю, 7 лютого, в зоні антитерористичної операції побував начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко. “ЕнГеШа” зустрівся з рядовими бійцями, які в гумових чоботях місять багно на своїх ВОПах.

З цього приводу Муженко написав у себе у “Фейсбуці”:
“Перебуваючи в підрозділах переднього краю, знову отримав підтвердження: там, де командири виступають «генераторами ідей», застосовуючи власний бойовий досвід, – військовий колектив дійсно являється однією сім’єю, де кожен відчуває надійне плече бойового побратима.
Пишаюсь нашими солдатами, офіцерами, які в надскладних умовах з честю та відвагою виконують свій конституційний обов’язок. І ніхто не зламає силу духу та міцність українського воїна – захисника України!
Дякую за службу! Разом ми переможемо!”

Читайте також:
Бойовики пишуть про загиблого мирного жителя внаслідок обстрілу ЗСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна