Діаспора й наші дипломати допомогли вилетіти з Канади гімнастам, яких “кинула” турфірма

Внаслідок шахрайства туристичного оператора 11 українців, серед яких 6 дітей, що поверталися зі змагань із художньої гімнастики в Канаді, не могли вилетіти із Торонто до Києва. Однак завдяки українській діаспорі та дипломатам маленькі спортсмени та їхні наставники отримали комфортні умови очікування та за кілька днів усе ж відбули до Києва.

“2 лютого 2016 року в аеропорту канадського міста Торонто однією з європейських авіакомпаній (Lufthansa – “Н”) було відмовлено у посадці на літак 11 громадянам України, серед яких було шестеро діток віком від 8 до 10 років, у зв’язку з анулюванням їх авіаквитків”, – зазначили у Генконсульстві Україні в Канаді.

“Генеральним консульством України в Торонто було забезпечено нашим співвітчизникам безкоштовне проживання в готелі, організовано харчування на період усього їх вимушеного перебування в Торонто, здійснено безкоштовні трансфери з та до аеропорту від місця тимчасового проживання, надано необхідну матеріальну допомогу та забезпечено їх повернення на Батьківщину”, – розповіли в українському дипломатичному представництві.

Туроператор, який “кинув” юних спортсменів та тренерів – “Альфа-авіа”. Квитки, придбані в цього продавця, були анульовані ще 27 січня.

“Авіакомпанія (“Люфтганза”) відмовилася повідомити, з якої причини анульовані квитки, оскільки ми не є прямим покупцем. Туристи спокусилися низькими цінами “Альфа-авіа”, але прийшли до нас з проханням придбати квитки саме там, – пояснив сайту Turprofi представник іншого квиткового агентства-посередника. – Я сама з’їздила в офіс “Альфа-авіа” на вул. Довженка, 12а, підписала документи, привезла їм гроші.
Хоча ЄДРПО у них в паперах був нечіткий, я не запідозрила обману. А коли з’ясувалося, що туристам відмовили в посадці на літак, телефони цієї компанії вже не відповідали.
Ми знову поїхали до них в офіс, але виявилося, що там вже нікого немає. Фірма виїхала, не залишивши і сліду”.

Вийшло, що група гімнасток із мамами полетіла в Канаду на змагання, а назад із 15 осіб змогли повернутися своїм рейсом тільки троє.

Решті українців, хто застряг у Торонто, повідомили, що зворотні квитки з Канади в Україну – якщо купувати їх напередодні вильоту – коштують близько 24 тисяч євро”.

Експерти турринку зауважують, що туристів мала б насторожити ціна 400 доларів за переліт в Америку й назад, яку пропонувала фірма, зареєстрована минулого літа в селі Черкаської області зі статутним капіталом лише 500 грн. Особливо враховуючи той факт, що сама Lufthansa не пропонувала жодних знижок у період, коли “Альфа-авіа” проводила розпродаж квитків до Канади за 400 доларів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна