Через агресивність бойовиків Кучма скасовує чергову зустріч ТКГ в Мінську

Чергове засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську варто проводити не 10 лютого, як заплановано, а лише після зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки.
З такою пропозицією до спецпредставника ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартіна Сайдіка звернувся представник України у ТКГ Леонід Кучма.

Як повідомила у “Фейсбуці” речниця Кучми Дарка Оліфер, на думку представника України, це пов’язано з продовженням недотримання режиму тиші з боку представників “ДНР/ЛНР”, з відсутністю прогресу щодо звільнення заручників та виконання інших пунктів Мінських домовленостей.

“Вважаю за доцільне провести чергове засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську тільки після зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки”, – зазначив Кучма.

Сьогодні штабі АТО заявили, що за минулу добу, 5 січня, проросійські бойовики 84 рази порушили режим тиші, обстрілюючи позиції українських військ на Донецькому та Маріупольському напрямках. Це ще більша інтенсивність, ніж була зафіксована напередодні.

Як відомо, зустріч міністрів закордонних справ у “нормандському форматі” (Німеччина, Франція, Україна, Росія) запланована на 13 лютого в Мюнхені. Глава МЗС України Павло Клімкін оголосив про свій намір порушити там питання щодо переговорів про деокупацію Криму.

За словами Клімкіна, формат переговорів з деокупації Криму не матиме нічого спільного з “нормандським форматом”, який передбачає врегулювання конфлікту на Донбасі.

Читайте також:
Захарченко: “Україна прагне вийти на кордон “ДНР” і Росії? Годі зволікати!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна