Синод УГКЦ закликав владу “не вбивати віру народу” й відмовитися від корупції

 

Українська греко-католицька церква закликає владу не ставити особисті інтереси вище за державні, відмовитися від корупції й провести реформи, яких від них вимагає суспільство.
Про це йдеться у зверненні Синоду єпископів Києво-Галицького верховного архієпископства УГКЦ до представників органів державної влади, політикуму та громадянського суспільства

“Наша країна має всі необхідні передумови та володіє всіма необхідними ресурсами, − соціальними, інтелектуальними й трудовими, − щоб запевнити гідне життя кожному громадянинові. Разом із тим у суспільстві повинні бути лідери, які, не витрачаючи намарно згадані ресурси, здатні брати на себе відповідальність за втілення прагнень українців“, – зазначають єпископи УГКЦ.

Синод нагадує, що попередня влада, не впоралася з цим завданням, під тиском народу була змушена піти. А нові державні керівники, яким суспільство після Майдану видало новий мандат довіри, несуть за це дуже високу відповідальність.

“Проте сьогодні вже неозброєним оком видно, як у суспільстві  Цими днями велике занепокоєння Церкви викликають, зокрема, сигнали про блокування на державному рівні реформ, яких вимагає і потребує наше суспільство”, – заявляють єпископи УГКЦ.

Душпастирі поділяють думку суспільства щодо нагальної необхідності реформ. І закликають “з особливою відповідальністю слід підходити до конституційних змін, адже непродумані дії в цій ділянці можуть нести зі собою шкоду для єдності суспільства та загрозу для суверенітету й цілісності нашої Батьківщини”.

“Ще більшу загрозу для цього розвитку несуть у собі корупційні інтереси та дії декотрих політиків і груп, бо вони вбивають віру українців у саму можливість життєво необхідних змін. Окрім того, вони ще й руйнують суспільну довіру до владних інституцій, що в нинішній ситуації може бути вигідне тільки нашим ворогам”, – наголошується в заяві Синоду.

Коли народ платить кров’ю за саму незалежність держави на полі бою, неприпустимо перекреслювати його подвиг гальмуванням змін, внутрішніми чварами, і торгувати її добрим ім’ям у міжнародній спільноті. Суспільство очікує від влади нових і чесних правил, яких вона повинна дотримуватися, а також відповідальних і прозорих дій, котрі даватимуть підстави для довіри та надії”, – підкреслюють єпископи.

І звертаються до влади з наполегливим закликом “не ставити особисті, бізнесові чи партійні інтереси вище від загальнонаціональних”.

Новітні події в українському політикумі наводять на думку, що сьогодні настав крайній термін для такої переміни свідомості влади, задля того аби пройти точку неповернення, за якою можна буде будувати по-справжньому незалежну країну без руйнівних наслідків пострадянських травм”, – попереджає Синод УГКЦ.

Архієпископи також закликають усіх українців “зберігати холодний розум і спокій, щоб якимись нерозважними діями чи гарячковими кроками не змарнувати здобутків, яких ми досягли такою великою ціною”.

Читайте також:
Переворот схеми: чотири міністри відкликали заяви про відставку.
Перша реакція соцмереж


Перед заявою про відставку Абромавичус зустрівся з Саакашвілі,
який може очолити нову партію

Порошенко попросив Абромавичуса залишитися і “послав” його в НАБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна