СБУ й ГПУ затримали екс-працівника МВС на хабарі за звільнення кримського судна

100 dollars

 

Співробітники Генеральної прокуратури й Служби безпеки України затримали в ГПУ колишнього співробітника Міністерства внутрішніх справ за підозрою в дачі 12,5 тисячі доларів хабара.
Про це  прокурор Київської області Євген Бондаренко заявив сьогодні на брифінгу, повідомляють “Українські новини“.

За його словами, колишній міліціянт прибув у Генпрокуратуру для передачі хабара в супроводі діючого й колишнього співробітників СБУ.
Хабар було запропоновано співробітникам військової прокуратури в сумі 25 тисяч доларів за зняття арешту з морського судна, яке раніше перебувало у Криму.

Підозрюваного затримали на спробі дати хабар у розмірі 12,5 тисячі доларів. Під час обшуку автомобіля, на якому він приїхав, виявили ще 60 тисяч доларів.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. СБУ наразі перевіряє причетність своїх співробітників до цього злочину.

На сайті Генпрокуратури уточнюється, що представник кіпрської компанії, громадянин України, колишній працівник Управління по боротьбі із організованою злочинністю МВС, запропонував 25 тис. доларів працівникам ГПУ – процесуальному керівникові в кримінальному провадженні та керівнику управління. Хабар пропонувався за зняття арешту з судна “Aliot”.

Це судно було арештовано навесні минулого року під час розслідування кримінального провадження за фактом порушення суднами порядку заходу в закриті порти АР Крим (в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна