Реформатори держзакупівель залишаються в Мінекономіки після відсатвки міністра

 

Команда реформи публічних закупівель в Україні (департамент Міністерства економічного розвитку й торгівлі, ДП “Зовнішторгвидав” та офіси Prozorro) продовжать працювати на своїх місцях після заяви про відставку міністра Айвараса Абромавичуса.
Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив керівник департаменту дерзакупівель в МЕРТ Олександр Стародубцев.

“Команда реформи публічних закупівель в Україні абсолютно підтримує, вболіває і переживає за міністра економіки України Айвараса Абромавичуса, його заступників і в першу чергу – нашого керівника Максима Нефьодова“, – написав він.

Стародубцев зазначив, що його команда також дуже засмучена процесами які відбуваються в країні, пов’язаними з саботажем багатьох реформ і корупцією.

“Але ми продовжуємо працювати на своїх місцях і штовхати одну з небагатьох реформ в Україні, яка успішно розвивається. Ми щиро вважаємо, що без команди міністра та Макса хід нашої реформи може серйозно загальмувати. Це не викликає у нас радості, але ми готові йти до кінця”, – написав Стародубцев.

Як відомо, 3 лютого міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку з посади міністра економічного розвитку та торгівлі через корупційний тиск.

Заступники міністра Юлія Клименко й Максим Нефьодов повідомили, що звільняються разом з Абромавичусом.
Нефьодов при цьому зазначив: “Я буду продовжувати робити все, що можу, аби допомогти довести до кінця реформи, за які відповідаю, в першу чергу, Система електронних державних закупівель ProZorro, а також лібералізацію регулювань щодо ВЕД, портал міжнародної допомоги, питання щодо утилізації сміття, реформу технічного регулювання тощо”.

Читайте також:
Перед заявою про відставку Абромавичус зустрівся з Саакашвілі,
який може очолити нову партію

Порошенко попросив Абромавичуса залишитися і “послав” його в НАБУ

Абромавичус – “новий Зінченко”. Реакція соцмереж на відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна