Перед нормандським форматом бойовики посилили обстріли й тиснуть на трьох напрямках. Є загиблий

 

Перед засіданням міністрів у “нормандському” форматі бойовики “ДНР/ЛНР” посилюють вогневу активність на лінії розмежування, а основні зусилля концентрують на трьох напрямках. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

“В рамках підготовки до анонсованого засідання робочої групи в нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ по врегулюванню ситуації на Донбасі, бойовики проросійських незаконних збройних формувань отримали завдання від своїх кремлівських кураторів провести максимальне посилення бойової активності по всій лінії зіткнення з максимальним застосуванням забороненої зброї та диверсійно-розвідувальних груп”, – зазначається в повідомленні.

“Чітко проглядається три напрямки зосередження зусиль бойовиків НЗФ: Горлівка-Зайцеве, Олександрівка-Мар’їнка-Красногорівка, Комінтернове-Гнутове-Талаківка. На цих напрямках спостерігається активний рух заборонених Мінськими домовленостями озброєнь, таких як танки та міномети калібру 120 мм”, – зазначає прес-центр штабу АТО.

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув 1 військовий, ще трьох поранено, поінформував на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За повідомленням зі штабу, інформація про таку активність бойовиків фіксується і доводиться до спостерігачів місії ОБСЄ. Водночас Бойовики вдаються до будь-яких заходів з метою не допустити представників ОБСЄ в ті райони, де приховується заборонене озброєння.

“Як приклад, 4 лютого представники міжнародної спостережної місії не були допущені до визначених українською стороною місць в Октябрі та Комінтерновому де приховуються міномети калібру 120 мм”, – повідомляє штаб АТО.

“Часто бойовики НЗФ вводять в оману навіть представників Росії в СЦКК (Спільний центр контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін) щодо характеру та кількості обстрілів з боку сил АТО, з метою звинуватити українську сторону у порушенні Мінських домовленостей”, – підкреслюють у штабі.

Паралельно штаб антитерористичної операції інформує про те, що протягом минулої доби, 4 лютого, бойовики 81 раз відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

“Неподалік Донецька ворог застосував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по наших укріпленнях у Мар’їнці, Авдіївці, Пісках, Опитному та на шахті “Бутівка”. По Красногорівці бойовики вели вогонь з міномета”, – йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру штабу АТО у “Фейсбуці”.

На Світлодарській дузі бойовики обстріляли з великокаліберних кулеметів українські позиції в Луганському.
В районі Горлівки обстрілу зі стрілецької зброї і гранатометів зазнали українські укріплення в Троїцькому і Верхньоторецькому.
По опорних пунктах сил АТО в Зайцевому і Майорську, крім гранатометів і стрілецької зброї, бойовики знову вели інтенсивний вогонь також із мінометів калібру 82 і 120 мм.
Мінометному обстрілу піддалися українські позиції в Талаківці на Маріупольському напрямку.

Крім того, інформує Держприкордонслужба, прикордонники Донецького загону вчора зафіксували рейд диверсантів противника.
Рух диверсійно-розвідувальної групи було помічено близько 21.00 за допомогою тепловізора в районі населеного пункту Піщевик. ДРГ в кількості до 5 осіб пробиралася до позицій військовослужбовців ЗСУ. Прикордонники відразу довели цю інформацію до військових, які вогнем зі стрілецької зброї змусили ворога повернути назад. Відступаючи диверсанти відкрили вогонь у відповідь. Ніхто з українських вояків не постраждав.

Читайте також:
Штаб АТО: бойовики стирають Зайцеве з лиця землі,
щоб отримати більше фінансування від Росії

У мережу виклали “оглядову екскурсію” по мега-кладовищу сепаратистів у Донецьку. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна