Штаб АТО: бойовики стирають Зайцеве з лиця землі, щоб отримати більше фінансування від Росії

 

Після вимушеного закриття керівництвом АТО контрольного пункту в’їзду/виїзду “Зайцеве” проросійські бойовики почали застосовувати щодо нього тактику “випаленої землі”. Про це повідомляє на офіційній сторінці у “Фейсбуці” прес-центр штабу АТО.

“Уночі з 3 на 4 лютого по позиціях Збройних сил України в населених пунктах Зайцеве та Майорськ терористи випустили понад 150 мін із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм.
Замість того, щоб припинити вогонь та створити безпечні умови для відновлення роботи КПВВ “Зайцеве”, керівництво так званої ДНР, прийняло рішення стерти з лиця Землі весь населений пункт“, – наголошується в повідомленні.

Як зазначають у штабі АТО, схожі дії бойовиків спостерігаються й на інших напрямках, зокрема поблизу Комінтернового на Маріупольському напрямку та Трьохізбенки на Луганському.

“За оперативною інформацією штабу АТО, бойовики “ДНР” та “ЛНР” з метою збільшення свого фінансового, матеріального, технічного та інших видів забезпечення з боку Російської Федерації, розповсюджують чутки та відкрито дезінформують своїх російських кураторів про підготовку сил АТО до наступу“, – зазначають у штабі.

“При цьому застосовують наступні способи: мобільними групами відкривають вогонь у напрямку НЗФ, який видається за вогневу підготовку до наступу сил АТО.
Російським кураторам надається інформація, отримана нібито від місцевого населення, яке мешкає на підконтрольній українській владі території, про велике скупчення військ та техніки ЗС України на напрямках нібито можливого наступу”, – сказано в повідомленні.

“Заходи, які штаб АТО вживає для забезпечення безпеки людей, викривляються, як спроби прихованої підготовки до наступу”, – наголошують у прес-центрі АТО.

Як повідомляла Новинарня, напередодні бойовики “ЛНР” “показово” обстріляли позиції ЗСУ в напрямку Трьохізбенки, щоб похвалитися перед російськими “кураторами”.

Читайте також:
Через обстріли бойовиками КПВВ “Зайцеве” закривається з середи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна