Посол США нагадав українським лідерам слова Байдена про “не змарнуйте шанс”

 

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт нагадав президентові Петру Порошенку, прем’єр-міністрові Арсенію Яценюку та голові Верховної Ради Володимирові Гройсману виступ віце-президента Сполучених Штатів Джозефа Байдена в українському парламенті. Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“Безпрецедентна сьогоднішня зустріч (послів країн) G7 із Порошенком, Яценюком та Гройсманом нагадала мені, яким пророчим був виступ Байдена в Україні“, – написав Пайєтт у своєму “Твіттері”.

 

Пайєтт також процитував слова Байдена: “Це ваш момент, не змарнуйте його”.

Як повідомив голова представництва Європейського Союзу Ян Томбінський, посли країн “Великої сімки” на зустрічі з президентом та іншими керівниками України 4 лютого наголосили на тому, що Україна повинна виконати всі умови, необхідні для виділення чергового траншу Міжнародного валютного фонду.

Як писала Новинарня, 3 лютого посли одразу кількох держав Євросоюзу, Канади та США виступили з різкою заявою щодо відставки міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Віце-президент США Джозеф Байден, виступаючи 8 грудня 2015 року у Верховній Раді, закликав Україну не змарнувати можливість побудови кращого майбутнього. “Це є ваш останній момент, ваш час, і, будь ласка, заради нас, заради всіх – не змарнуйте цей час, не втратьте цю можливість, побудуйте краще майбутнє для народу України”, – наголосив, зокрема, Байден.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна