Стало відоме ім’я людини, яку нав’язували Абромавичусу. Кононенко все заперечує

 

Людиною, яку заступник голови фракції БПП в парламенті Ігор Кононенко намагався “нав’язати” міністру економічного розвитку і торгівлі Айрасові Абрамовичусу, був нинішній заступник голови “Укроборонпрому” Сергій Пінькас. Про це повідомив народний депутат від Блоку Порошенка Сергій Лещенко у своєму “Фейсбуці”.

“Останньою краплею для Айвараса Абромавичуса стала вимога призначити заступником міністра економіки в статусі неформального “смотрящего” такого собі Сергія Пінькаса. Це висуванець Кононенка. На сьогодні Пінькас працює заступником голови “Укроборонпрому”, ключового державного активу в сфері адміністрації президента”, – написав Лещенко.

Тим часом Ігор Кононенко, якого Абромавичус звинуватив у корупції, заявив, що готовий скласти депутатський мандат, якщо так вирішить фракція.

“У мене немає проблем піти з парламенту, я це можу зробити хоч завтра. Якщо буде рішення фракції, то я це зроблю”, – цитує заступника голови фракції БПП “Українська правда”.

Звинувачення Абромавичуса Кононенко відкинув, заявивши, що їх неможливо довести: “Щодо звинувачень мене немає жодного документу. Його нема, не було і не буде. Це абсолютний антипіар”.

“Щодо мене було вже багато заяв, які потім не мали підтвердження. Були “мурзилки” (екс-глави СБУ Валентина) Наливайченка – де вони? Є якісь питання? Хоч одна міжнародна організація хоч щось відповіла? Далі були звинувачення Корбана. Де зараз Корбан і де його звинувачення, скажіть мені?! Легко звинувачувати людину, яке має позицію і не боїться її висловлювати”, – обурився Кононенко.

 

Як повідомляла Новинарня, сьогодні, 3 лютого, міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус оголосив про свою відставку через тиск і корупцію з боку Ігоря Кононенка – заступника голови фракції БПП у Верховній Раді й впливового соратника президента Порошенка.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна