Завдяки Генпрокуратурі одіозний суддя Вовк знову виносить вироки в Печерському суді

 

Генпрокурор Віктор Шокін зробив ще на крок наблизився до відставки. Стало відомо, що очолювана ним Генеральна прокуратура відкликала всі звинувачення на адресу одіозного судді Печерського райсуду міста Києва Сергія Вовка – того самого, який за часів Януковича засудив екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до 4 років позбавлення волі.
Про це LB.ua повідомило джерело в ГПУ.

Відтак суддю поновили на посаді в тому самому районному суді.

Це підтверджує і сайт Печерського суду, де в розкладі Вовка на вівторок зазначено ряд справ.

Нагадаємо, Верховна Рада дозволила заарештувати суддів Оксану Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка в березні 2015 року.
Санкція на арешт була видана на прохання Генеральної прокуратури, яка відкрила проти цих суддів кримінальні виробництва. Їхні дії були кваліфіковані за ч. 2 ст. 375 (винесення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу. 2 березня згоду на їх арешт було підписано головою Верховного суду Ярославом Романюком.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України на підставі клопотання Генпрокуратури прийняла рішення відсторонити від займаної посади суддю Вовка. Але 6 березня минулого року Голосіївський суд відмовився заарештувати Вовка. Певний час він перебував у відпустці по догляду за дитиною.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна