Україна готова на компроміс із “сепарами” для звільнення 25 хворих полонених

 

Україна готова “шукати компроміс” із сепаратистами заради звільнення частини полонених українських громадян, які мають проблеми зі здоров’ям.
Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” написала уповноважений президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

Сьогодні Геращенко мала зустріч із матерями й дружинами заручників, що їх утримують бойовики.

Зустріч “важка. Важлива. Вони дуже мужні, і як левиці борються за своїх чоловіків. Я їх розумію і підтримую. І їм дякую – за позицію”, – розповіла пані Ірина.

“Надала їм інформацію по наших переговорах щодо звільнення, вислухала їхні ідеї й позиції. Разом з СБУ продовжуємо працювати, аби звільнити хлопців. На зустрічі також був присутній керівник Центру зі звільнення полонених при СБУ Юрій Кочанов, який так само на постійному контакті з мамами і дружинами полонених. Ми готові до компромісу заради звільнення. Аби тільки інша сторона була так само готова…” – зазначила депутатка, яка також є представником України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з питань врегулювання на Донбасі в Мінську.

“Ми стоїмо на позицїї – має бути розблоковано процес звільнення, і компроміс потрібно шукати навколо списку з 25 українців (цивільні, військові), яких давно мордують в полоні, які мають проблеми зі здоров’ям і важкі діагнози. Навколо цього ми готові шукати компроміс.
Далі – шукати інших заручників, чиї місця утримання ми не завжди знаємо, бо не отримуємо відповіді на наші запити. Маємо звільнити всіх, звичайно”, – написала Геращенко

Нагадаємо, що обмін полоненими, про що було домовлено в Мінську в першій половині січня, заблокований стороною “ДНР/ЛНР”.

Читайте також:
“Підвал” Луганська. Репортаж і ФОТО з місць, де тримають українських бранців

Бойовики показали Червоному Хресту лише чотирьох українських полонених

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна