Керівниця Мінекономіки на мільярдних потоках поскаржилася на зарплату за січень – 3937 грн.

 

Дисплей мобільного телефона: “Приватбанк – 3937 грн. 70 коп. зарплата. Баланс 4643 грн. 28 коп.”
Це фото виклала у “Фейсбук” Олена Трегуб, директор Департаменту міжнародних програм в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.
Такий заробіток однієї з керівниць Мінекономіки за січень – при тому що Трегуб певною мірою теж “легіонер з-за кордону”.

“Це все, що держава заплатила за січень. Те, що ми скоротилися більше ніж вдвічі, нам не допомогло, адже бонусів у січні немає – це перший місяць року”, – пояснила чиновниця.

“Я спокійно до цього ставлюся, без претензій. Я працюю для України, бо люблю цю країну і можу собі це деякий час дозволити.
Але я хочу, щоб ви як громадяни задумались про проблему: людина, яка керує портфоліо проектів на мільярди доларів, має трохи вище ста доларів зарплати. Чи не страшно вам, щоб вашою державою керували люди, які так дешево коштують на ринку? Яких реформ і управлінських рішень ви від них очікуєте?” – написала пані Олена.

Виходить, січнева зарплата високої посадової особи в Мінекономіки – майже на 1300 грн. нижча за середню зарплату по Україні.

Читайте також:
Середня зарплата в Україні зросла до 5 230 гривень

На запитання недоброзичливців про джерела її реального фінансування Трегуб нижче в коментарях додала: “Я приїхала в Україну рік тому – до цього 11 років у США; заощадження, плюс чоловік, який працює в Вашингтоні”.

Олена Трегуб, керівник міжнародного департаменту Мінекономрозвитку

Олена Трегуб, керівник міжнародного департаменту Мінекономрозвитку

Олена Трегуб була виконавчим директором компанії “Глобальне освітнє лідерство” (Вашингтон – Нью-Йорк), що допомагає молодим людям здобути професійний досвід та освіту за кордоном у країнах Центрально-Східної Європи. Одна з програм, пов’язаних з Україною, – стажування американських студентів у Веховній Раді.
Олена працювала в ООН у Нью-Йорку, викладала на тему трансформації Центрально-Східної Європи в американських університетах, була закордонним кореспондентом УНІАН та “Київ пост” у США, а також представником “Нью-Йорк таймз” у Києві.
У 2012 вона стала першою представницею “Глобал шейперз” (суспільних лідерів до 30) з України, яка брала участь у Всесвітньому економічному форумі у Давосі, і продовжує працювати з ВЕФ над проектами, пов’язаними з Україною.
Олена закінчила американську школу дипломатії і права Флетчера унівеситету Тафтс, Центральноєвропейський університет у Будапешті та Києво-Могилянську академію.

Для порівняння:

Нагадаємо, уряд Арсенія Яценюка в 2014 році ухвалив популістське рішення про суттєве скорочення заробітної плати міністрам, депутатам та іншим держчиновникам.

За офіційними даними Держстату України, на початок 2015 року середня зарплата у сфері державного управління в Україні складала 3098 грн.

Народний депутат Сергій Лещенко, коментуючи допис Трегуб, повідомив, що йому за січень нараховано з/п не набагато більшу – 4900 грн.

Ці заяви вкотре актуалізують проблему гідної оплати урядовців та інших публічних сервантів, які розпоряджаються величезними державними коштами, аби вони були позбавлені спокуси незаконно збагачуватися, заробляти корупційними схемами тощо.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна