У Львові влаштували “веселий похорон” російського банку

 

Сьогодні у відбувся пройшов “флешмоб-реквієм” з приводу закриття кількох відділень “Альфа-банку”, що має російських власників.
Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив координатор руху “Бойкот” російських товарів у Львові” Олег Радик.

Радик з учасницями "флешмобу". Фото: FB Олег Радик

Радик з учасницями “флешмобу”. Фото: FB Олег Радик

“У зв’язку із закриттям російською «Альфа-груп» кількох відділень свого банку, у Львові буде урочисте траурно-веселий флешмоб прощання з частинкою окупанта, приурочене до спроби поглинути агресорами «Укрсоцбанк». Економічний злочин відбувається за потурання НБУ і особисто Валерії Гонтаревої”, – анонсував активіст напередодні.
Сьогодні він поінформував, що акції на вул. Грушевського, 20 відбулася, й розмістив фото з “похорону”.

За словами Радика, для флешмобу було використано траурні вінки, труну та інші речі, зокрема маску Путіна.
Учасники акції обклеїли відділення плакатами з написом “Банки кривавих грошей, забирайтеся з України!”

До акції також долучилися ГО “Самооборона львівського Євромайдану”, ГО “Варта”, “Народна самооборона Львівщини” та ін.

"Похорон Альфа-банку". Фото: FB Олег Радик

“Похорон Альфа-банку”. Фото: FB Олег Радик

Як повідомлялося раніше в січні, холдингова компанія ABH Holdings S. A. (ABHH), яка опосередковано володіє 100% акцій “Альфа-банку”, підписала угоду з італійською UniCredit Group про передачу 100% акцій ПАТ “Укрсоцбанк” в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH у розмірі 9,9%.

Структура угоди передбачає, що UniCredit Group передасть свій пакет акцій компанії ABHH в обмін на знову випущені акції, що відповідають частці володіння ABHH 9,9%.

У серпні 2015 року “Альфа-банк” і “Укрсоцбанк” утворили третє за потужністю об’єднання банків в Україні. Їхні сумарні активи склали тоді 85,6 млрд гривень.

“Альфа-банком” володіє приватна інвестиційна холдингова компанія ABH Holdings SA (ABHH) з головним офісом в Люксембурзі. Власниками ABHH виступають Михайло Фрідман – 36,47%, Герман Хан – 23,27% (обидва – громадяни Ізраїлю, які мешкають у Лондоні), Олексій Кузьмичов – 18,12%, Петро Авен – 13,76%, Андрій Косогов – 4,08% (усі троє – громадяни РФ, які мешкають у Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research – 4,03%”.

Фрідман – уродженець Львова. Під патронатом “Альфа-банку Україна” у Львові проходить традиційний фестиваль “Альфа джаз”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна