Обстріли з боку “сепарів” не вщухають. Рішення щодо закриття КПВВ приймуть сьогодні – Жебрівський

 

Голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський заявив, що рішення щодо можливого закриття контрольних пунктів в’їзду й виїзду на лінії розмежування в Донецькій області буде прийняте сьогодні. Про це він сказав в ефірі каналу “112 Україна”.

Жебрівський нагадав, що напередодні він ставив таке рішення в залежність із продовженням обстрілів з боку бойовиків. Обстріли тривають, визнав голова ДонОВЦА.

За минулу добу, 31 січня, проросійські бойовики 53 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО, у тому числі зі зброї, що заборонена мінськими домовленостями.

“Наші укріплення в районі Красногорівки та Зайцевого противник протягом доби обстрілював зі стрілецької зброї та мінометів калібру 82 та 120 мм. В районі Майорська бойовики застосували міномети та великокаліберні кулемети”, – йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО у “Фейсбуці”.

Позиції українських сил в Новгородському бойовики обстріляли з БМП і гранатометів різних систем.

Також напруженою залишається ситуація в околицях тимчасово окупованого Донецька.
“З гранатометів різних систем та стрілецької зброї були обстріляні наші опорні пункти в Авдіївці, Пісках, Опитному, Мар’їнці та на шахті “Бутівка”, – повідомили в штабі АТО.

Крім того, на Маріупольському напрямку мінометного обстрілу зазнали українські позиції в районі Старогнатівки.

При цьому в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування спостерігалося лише збільшення пасажиро-транспортного потоку на всіх напрямках (крім КПВВ “Новотроїцьке”).
Про це повідомили в Держприкордонслужбі, зазначивши, що сьогодні вранці для перетину лінії розмежування в КПВВ “Зайцеве” оформлення на в’їзд очікувало 250 автомобілів, на виїзд – 140; у “Мар’їнці”, обстріляній 28 січня, – відповідно, 140 і 70 транспортних засобів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна