Надію Савченко викрадав підлеглий Суркова, який курирував “ЛНР” від АП РФ – адвокати

 

На суді в Донецьку (Ростовська обл. РФ) українська полонена Надія Савченко упізнала у водії автомобіля, на якому її вивезли до Росії після того, як вона потрапила в полон до сепаратистів, колишнього співробітника адміністрації президента РФ Павла Карпова.
За даними ЗМІ, він курирував у Росії діяльність ультраправих рухів, у тому числі “Бойової організацієї російських націоналістів” (БОРН). Про це із залу суду повідомляє кореспондент “Радіо Свобода”.

За даними адвокатів Савченко, в 2014 році Карпов брав участь у бойових діях на боці самопроголошеної “Луганської народної республіки” і, перебуваючи на території України, називав себе “куратором від президента” Росії”.

За клопотанням захисту української полоненої суд долучив фотографію Карпова до матеріалів кримінальної справи.

Крім цього, адвокати зажадали долучити “прослушку” телефонної розмови Карпова із колишнім ватажком “ЛНР” Валерієм Болотовим, в ході якої обговорювалося викрадення Савченко.

Адвокат Ілля Новиков заявив: “Карпов, підлеглий [радника президента РФ Владислава] Суркова, відігравав у викраденні Савченко значно більшу роль, ніж сепаратисти Болотова”.

Раніше адвокати також представляли суду докази того, що до викрадення української військової причетні кілька російських слідчих, зокрема, підполковник ФСБ Сергій Почечуєв. Однак суд відмовився долучати ці відомості до матеріалів справи.

Нагадаємо, в Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до вбивства двох російських журналістів під Луганськом, де вона нібито вела коректування вогню, а також у незаконному перетині російського кордону.
Савченко звинувачення відкидає і стверджує, що в цей час була захоплена сепаратистами, які потім переправили її до Росії.

Адвокати Савченко кажуть, що вирок їхній підопічній можуть виголосити до кінця лютого.

Читайте також:
Полонена Савченко за 26 днів голодування змарніла на 15 кг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.