Луценко: заради політичної стабільності БПП не голосуватиме за відставку Яценюка

 

Блок Петра Порошенка готовий залишити Арсенія Яценюка на посаді прем’єр-міністра, щоб не довелося оголошувати перевибори парламенту через розвал коаліції. Про це в ефірі телеканалу “Інтер” заявив голова фракції БПП Юрій Луценко, повідомляє “Українська правда”.

За словами Луценка, якщо Верховна Рада не підтримає Яценюка на посаді глави Кабміну, це означатиме позачергові вибори і заблокований парламент.

“Ми потратимо мільярд державних коштів, втратимо 4 місяці політичного часу, щоб провести у парламент таких самих депутатів. Необхідно залишити політичну стабільність… Задля цього ми готові працювати із Яценюком”, – заявив Луценко.

Говорячи про можливе переформатування складу Кабінету Міністрів, Луценко зазначив: “У першу чергу необхідно говорити про коригування Коаліційної угоди та програми дій уряду”.

Він також додав, що урядова програма має передусім показати чіткий календарний графік, аби парламентарії мали можливість контролювати її виконання.

“Ми готові запропонувати нового міністра транспорту, інших кандидатів на посади, але готові погодитися і з більш професійними кандидатами від інших фракцій коаліції”, – запевнив Луценко.

Голова фракції БПП висловив думку, що Кабмін не відбувся як колектив, бо є “урядом одинаків”.

“Упевнений: якщо Яценюк зможе домовитися про нову команду професіоналів, яких підтримуватимуть фракції коаліції, ми отримаємо новий уряд на чолі з Яценюком і ефективну більшість, яка ухвалюватиме необхідні закони.
Якщо ж почнуться битви партійних амбіцій або ультиматуми персональних питань, нічого не вийде”, – наголосив Луценко.

На 16 лютого у Верховній Раді призначено звіт Кабміну. За словами Луценка, за 15 днів до звіту депутати мають отримати інформаційні матеріали про діяльність уряду за минулий рік, а міністри – прозвітувати у профільних комітетах.

Читайте також:

Рух “За очищення” оголосив про тур по Україні для розбудови своїх структур та збір підписів за відставку Яценюка й Шокіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна