В обхід Росії: демопоїзд “Нового Шовкового шляху” з України в Китай прибув на три доби пізніше плану

 

Перший демонстраційний поїзд по маршруту нового “Шовкового шляху” – з України в Китай в обхід Росії – прибув у пункт призначення на три доби пізніше запланованого. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Поїзд виїхав з України 15 січня і прибув на станцію Достик Казахської дороги, що на кордоні з Китайською Народною Республікою, о 7:12 годині ранку на 31 січня.

“Загалом тривалість маршруту склала 15,5 діб замість 11-12 анонсованих раніше. Затримки виникли в Чорному морі та на території Казахстану. Так, тривалість руху збільшилась через затримку порому на Чорному морі, спричинену штормом, та простій на станції Жанаарка через неузгодженість дій по оплаті казахській стороні”, – йдеться в повідомленні.

Такі зміни у графіку під час тестового рейсу – нормальне явище. Його призначення полягає саме у спільному відпрацюванні маршруту операторами поїзду в кожній з країн-учасниць, зазначають у транспортному відомстві.

“Деморейс допоміг виявити можливі «вузькі місця» і зрозуміти, як уникати їх у майбутньому. Це стане основною для удосконалення логістики перевезень після запуску поїзда новим Шовковим шляхом на регулярній основі”, – зазначають у Мінінфраструктури.

Зараз поїзд перебуває на станції Достик. Наступним етапом буде його навантаження товарами для перевезення у зворотному напрямку.
Сторінка Мінінфраструктури у “Фейсбуці” публікує фото ешелону.

Новий шовковий шлях поїзд маршрут

Довідка
Демонстраційний поїзд у складі 10 вагонів та 20 сорокафутових контейнерів був відправлений 15 січня з Іллічівська. Він прослідував на поромі Чорним морем через Варну (Болгарія) та далі основними станціями – порт Батумі, Алят, Актау-Порт, Бейнеу, Жезказган, Балхаш-1.
За рухом першого поїзду по маршруту нового “Шовкового шляху” можна було слідкувати на інтерактивній мапі на сайті Міністерства інфраструктури.

Вказаний маршрут є альтернативним шляхом доставки вантажів з Заходу на Схід в обхід території РФ через Україну, Грузію, Азербайджан та Казахстан до Китаю.

Нагадаємо, Росія закрила транзит українських товарів через свою територію.

Читайте також:
Мінінфраструктукри рапортує про завершення першої черги
нового Бескидського тунелю – найважливішого для Укрзалізниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна