Фейкового майора Нацгвардії Семенченка розжалували в рядові

 

Національна гвардія України оприлюднила наказ про позбавлення народного депутата Семена Семенченка офіцерського звання.
Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на відповідний документ. Наказ датується 22 грудня 2015 року.

“У документі за підписом в той час в.о. командувача Нацгвардії Миколи Балана зазначено, що на підставі листа військової прокуратури Центрального регіону слід внести зміни до наказу про прийняття Семенченка на службу”, – наголошується в повідомленні.

“Слова “капітана резерву Семенченка” слід замінити словами “громадянина Семенченка, присвоївши йому первинне військове звання – солдат резерву”, – йдеться в наказі.
Зміни також повинні бути внесені в усі відповідні документи.

Водночас Головна військова прокуратура розслідує справу проти народного депутата від “Самодопомочі” Семенченка про незаконне отримання військового звання.

Відповідно до інформації з відкритих джерел, Семен Семенченко, який улітку 2014 року був формальним командиром батальйону “Донбас” Нацгвардії, до зміни документів мав справжнє ім’я Костянтин Гришин та певні проблеми із законом та фінустановами.
До переїзду в Донецьк він жив у Севастополі, займався журналістикою та підприємництвом. Його заяви про службу в ВМСУ і звільнення в званні капітан-лейтенанта нічим не підтвердилися.
Безпідставно представившись під час вступу на службу в Нацгвардію 2014 року капітаном запасу, дотепер Семенченко дослужився до майора резерву НГУ.
Ціле літо 2014 року доброволець Семенченко носив перед камерами балаклаву і зняв її лише 1 вересня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна