Бойовики обстріляли пункт пропуску. Удар ЗСУ у відповідь – 8 загиблих “сепарів”

 

Внаслідок зіткнення із силами антитерористичної операції поблизу Зайцевого в Донецькій області загинуло 8 і поранено близько 20 бойовиків.
Про це повідомляється на сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони України у зведенні щодо обстановки в районі проведення АТО станом на 29 січня.

“Внаслідок провокаційних дій російські окупаційні війська зазнали чергових втрат – у результаті бойового зіткнення з підрозділами сил АТО в районі Зайцеве вісім військовослужбовців 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК загинуло та близько 20 отримали поранення”, – інформує ГУР МО.

Водночас прес-центр штабу АТО повідомляє, що за минулу добу, 28 січня, бандформування псевдореспублік 71 раз порушили режим “повної тиші” на Донбасі – із застосуванням мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та БМП.

На Світлодарській дузі ворог обстріляв опорні пункти сил АТО в Зайцевому – з мінометів калібру 82 мм, а в Новгородському та Майорську – з гранатометів, великокаліберних кулеметів та бронемашин піхоти.
Неподалік тимчасово окупованого Донецька вкотре були обстріляні з різних видів зброї українські позиції в Опитному, Пісках, Авдіївці та на шахті “Бутівка”.

Провокуючи ЗСУ на вогонь у відповідь, терористи обстрілюють райони, де проживають і перебувають мирні мешканці.
Так, о 21.10 кремлівські найманці з БМП та автоматичного станкового гранатомета обстріляли контрольний пункт в’їзду/виїзду “Мар’їнка” Державної прикордонної служби України, інформує прес-центр штабу АТО. Зазначається, що українські військові змушені були відкрити прицільний вогонь у відповідь.

“За оперативною інформацією, подібні провокації готуються бойовиками і на інших КПВВ, зокрема на Артемівському напрямку. Це є черговим свідченням того, що встановлення миру на Донбасі не вписується в злочинні плани бойовиків та їхніх кремлівських господарів”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
Німеччина на чолі ОБСЄ обіцяє посилення міжнародної спостережної місії на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна