Окружний адмінсуд скасував вибори в райради Києва. Кандидат у мери: це ревізія Революції Гідності

 

Сьогодні, 27 січня, Окружний адміністративний суд Києва скасував вибори до районних рад столиці, призначені на 27 березня 2016.
Про це повідомив депутат міської ради від об’єднання “Самопоміч” Сергій Гусовський на своїй сторінці в “Твіттері”.

“Ганьба! Окружний адміністративний суд Києва відстрочив вибори в районні ради на невизначений строк (задовольнивши позов ГО “Наждак”)”, – написав Гусовський, який був кандидатом у мери столиці на місцевих виборах-2015.

Він також уточнив, що народний депутат від БПП Євген Рибчинський подав окремий позов з цього приводу.
“Позови об’єднали та винесли рішення”, – зазначив Гусовський.

Київська міська рада ухвалила рішення “Про управління районами в Києві” 23 липня 2015 року. Вибори депутатів райрад було призначено на 27 березня 2016 року, при цьому кількість депутатів у райрадах зменшили з 46/54 до 40/50.
Таким чином, виборча кампанія мала стартувати 6 лютого.

Деякі партії вже почали виборчі кампанії, зокрема “Демократичний альянс”, про що його лідер Василь Гацько, ще один колишній кандидат у мери, повідомляв в інтерв’ю “Новинарні”.

Після оголошення судової постанови сьогодні Василь Гацько написав у “Фейсбуці”:
“Сьогодні окружний адміністративний суд Києва “відтермінував” вибори до десяти районних рад столиці, які були призначені на 27 березня. Вам нічого це не нагадує?

Регіонали “відтерміновували” вибори до Київської міської ради, а вибори до районних рад “відтермінували” на роки, ліквідувавши в столиці одну з ланок місцевого самоврядування.
Робили це, аби не програти й тримати багате місто під своїм контролем. Грабували Київ через вертикаль державних адміністрацій і смотрящіх, спущених з адміністрації Януковича на київську землю.

Те, що відбулося сьогодні – ревізія Революція Гідності й плювок киянам в обличчя.
Не знаю чи знає про це Президент, але я хочу звернути його увагу, що скасування виборів у столиці немає нічого спільного з проголошеним ним курсом на децентралізацію.

Кияни управлятимуть своїм містом без “намісників Бога на землі”. І своє право на самоврядування ми відстоїмо”.

Нагадаємо, перед місцевими виборами осені 2010 року Верховна Рада, де більшість мала Партія регіонів, ухвалила закон, який дозволяв ліквідувати райради у містах, після чого депутати Київради проголосували за скасування райрад.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна