На Луганщині СБУ викрила майора МВС у роботі на російську спецслужбу

 

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили майора – старшого інспектора одного з підрозділів головного управління Національної поліції України в Луганській області, що працював на російську спецслужбу.

Російська спецслужба почала активно використовувати старшого інспектора з осені 2015 року. За завданням кураторів він зібрав та передав ФСБ інформацію про співробітників підрозділів поліції України, транспортні засоби, розміщення блокпостів у зоні проведення антитерористичної операції та низку службових документів, в тому числі з грифом “таємно”.

Старший інспектор пересилав відомості електронною поштою зі службового та домашнього комп’ютера, в чому зізнається на відео.

Під час обшуків, які тривають спільно з прокуратурою, співробітники спецслужби вилучили докази роботи майора на ФСБ.

Слідчими Служби безпеки України відкрито кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу – “державна зрада”. Вирішується питання про обрання поліцейському запобіжного заходу.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
Менти на атестації: хіт-парад найцікавіших діалогів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна