Рух “За очищення” оголосив про тур по Україні для розбудови своїх структур та збір підписів за відставку Яценюка й Шокіна

 

Орієнтовно 8 лютого стартує автобусний тур по Україні, в якому візьмуть участь активісти руху “За очищення” (РЗО) на чолі з Михеїлом Саакашвілі. Автобус їхатиме від міста до міста, де формуватимуться регіональні структури РЗО. На масових зібраннях по ходу турне відбуватиметься збір підписів за зміну відставку уряду й генерального прокурора.
Про це в інтерв’ю сайту “Новинарня” повідомив один зі співорганізаторів РЗО, лідер партії “Демократичний альянс” Василь Гацько, який теж буде серед учасників турне.

“Маршрут поки що не затверджено. Будемо переїздити з міста в місто. Ми зараз саме шукаємо великий автобус, бо людей буде досить багато. Багато що залежить від місцевих ініціативних груп, на які впаде значна частина організаційної роботи”, – повідомив Гацько.

На запитання, чи братиме участь у турне сам Саакашвілі, Гацько відповів: “Звичайно”.

Щодо інших учасників “пробігу”, співрозмовник зазначив: “Оскільки йдеться про короткі терміни й велику кількість міст, де мають відбутися наші заходи, йдеться про два-три десятки спікерів. Зрозуміло, що частина з них – члени координаційної ради. Це можуть бути депутати Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Вікторія Пташник, Альона Шкрум, Дмитро Добродомов, Олексій Рябчин, Олексій Скрипник, Вікторія Войціцька, Володимир Федорин із центру Бендукідзе, Руслана. Хтось іще з Одеси, крім Саакашвілі, – наприклад, Марія Гайдар чи Юлія Марушевська”.

За словами лідера “Демальянсу”, наступний – четвертий – антикорупційний форум РЗО “потенційно може стати завершальним заходом у регіональному турі. Попередньо це може бути Львів”.

Також Василь Гацько розповів про підписну кампанію, яка триватиме по ходу турне, що триватиме менше місяця.

“Зараз ми вирішуємо технічні питання для запуску відповідного сервісу, який дозволить зібрати рекордну для України кількість підписів – понад мільйон. Петиції на сайті президента збирають по 25 чи там 27 тисяч, але в нас завдання амбітніші. Хоча терміни невеликі”, – каже Гацько.

“Петиція буде написана, і вона аж ніяк не буде обтічною. Новий уряд і критерії, за якими він має бути сформований, новий генеральний прокурор. Механізми, які дозволять нам отримати генпрокурора, позбавленого надмірного політичного впливу й достатньо незалежного, наділеного народною довірою. Також, безперечно, йтиметься про пріоритетні реформи, які мають відбутися в першу чергу і невідкладно, – сказав лідер “Демальянсу”, додавши: – Але те, що петиція передбачатиме невідкладну заміну прем’єр-міністра і генпрокурора – це однозначно”.

За словами співрозмовника, “більшість підписів буде в електронному вигляді – згідно із законом про звернення громадян, яким передбачено, зокрема, й електронні петиції”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна