Джамала, Приходько, Матвієнко: хто поїде на “Євробачення-2016” від України?

 

До півфіналу Національного відбору виконавців на конкурс “Євробачення-2016”, серед інших, вийшли Джамала, Настя Приходько, Тоня Матвієнко. Про це повідомляє телеканал СТБ, який є одним з організаторів Нацвідбору.

Як зазначив музичний продюсер і композитор Костянтин Меладзе, у півфінал вийшли найбільш підготовлені виконавці.

“Критеріями відбору учасників були якісний оригінальний матеріал, харизматичність виконавця і вокал хорошого рівня. Тут представлені найрізноманітніші жанри – від фолк-музики до хард-року. Ми не розрізняли іменитих артистів чи початківців: кожен, хто пройшов у півфінал Національного відбору, може якнайкраще представити Україну на міжнародному пісенному конкурсі”, – відзначив Меладзе.

Повний перелік учасників півфіналу має такий вигляд:

SunSay
Джамала
The Hardkiss
Настя Приходько
Лавіка
Аїда Ніколайчук
Віктория Петрик
НеAнгели
Peaks of Kings
Світлана Тарабарова
ALLOISE
Аркадій Войтюк
Brunettes Shoot Blondes
Pringlez
Pur:Pur
Тоня Матвієнко
Japanda

Півфінальні виступи відібраних виконавців 6 і 13 лютого о 19:00, а фінал – 21 лютого о 19:00 демонструватимуть одночасно СТБ та UА:Перший.
Переможець у травні вирушить до Швеції саме з тією піснею, яка принесе йому перемогу в Національному відборі.

Нагадаємо, Настя Приходько вже виступала на “Євробаченні” 2009 року в Москві, де з піснею “Мамо” представляла Росію й посіла 11-те місце. Перед тим співачка з цією самою піснею брала участь в українському відборі на “ЄБ”, але її дискваліфікували за нібито порушення регламенту.

Виступ Анастасії Приходько на конкурсі "Євробачення-2009" у Москві. Фото Wikimedia

Виступ Анастасії Приходько на конкурсі “Євробачення-2009” у Москві. Фото Wikimedia

У 2013-2014 році Приходько підтримувала Євромайдан та Революцію гідності й повністю відмовилася від концертів у Росії, а також від усіх раніше отриманих російських нагород.

Джамала (Сусана Джамаладінова) пройшла у фінал Національного відбору на “Євробачення-2011” із композицією Smile, але перемогу у відбірковому турнірі тоді здобула Міка Ньютон. Після цього спалахнув скандал зі звинуваченняи в “накручуванні” результатів телефонного та інтернет-голосування.
Національна телекомпанія України вирішила провести повторне голосування за трьох фіналістів національного відбору, але Джамала від участі в повторному відборі відмовилася.

Для “Євробачення-2016” Джамала написала пісню про трагедію кримськотатарського народу під назвою “1944”.

“Це знакова для мене композиція. На написання пісні мене надихнула розповідь прабабусі про трагедію, яка сталася з нашою сім’єю та кримськотатарським народом у 1944-му. Прадідусь був на фронті, тому не міг захистити її та дітей. Усіх завантажили в товарні вагони і, як худобу, кілька тижнів везли в Середню Азію. Тих, хто не витримував у цих нелюдських умовах і помирав від голоду та спраги, просто викидали дорогою з поїзда. Моя прабабця також втратила там одну зі своїх дочок”, – розповіла Джамала, додавши, що для неї “дуже важливо, аби про цю історію дізналося якомога більше людей і в нашій країні, й за її межами”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна